تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۱

محققان دانشکده پزشکی ویک فارست آمریکا دریافتند بین افراد مبتلا به شایع‌ترین نوع سرطان ریه بالغ بر ۴۰ درصد به تومورهای مغزی با میانگین مدت زنده ماندن کمتر از ۶ ماه مبتلا می‌شوند. نیکوتین موجب تشدید متاستاز سرطان ریه و سرایت سلول‌های سرطانی به مغز می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، ایرنا به نقل از ساینس‌دیلی نوشت: در این تحقیقات ۲۸۱ بیمار مبتلا به سرطان ریه تحت آزمایش قرار گرفتند و مشخص شد مصرف سیگار به میزان قابل توجهی موجب بروز سرطان مغز در این بیماران می‌شود.

در مرحله بعد با استفاده از موش‌های آزمایشگاهی مشخص شد نیکوتین با عبور از سد خونی مغز، کارکرد نوعی از سلول‌های سیستم ایمنی را در مغز موسوم به میکروگلیا از محافظت مغز به حمایت از رشد تومور سرطانی تغییر می‌دهد و موجب تشدید متاستاز در مغز می‌شود.

همچنین محققان توانستند یک ترکیب طبیعی موسوم به پارتنولید را شناسایی کنند که در گیاه بابونه اروپایی یافت می‌شود و قادر است مانع متاستاز ناشی از نیکوتین در موش‌ها شود. از آنجا که پارتنولید ماده موثر گیاه دارویی بابونه است و از مدت‌ها قبل برای درمان بیماری‌ها توسط انسان مورد استفاده قرار می‌گیرد، ‌محققان امیدوارند با استفاده از این ماده بتوانند یک راهکار درمانی جدید برای مقابله با متاستاز مغز به ویژه در بیماران سرطانی سیگاری توسعه دهند.

در حال حاضر تنها روش درمانی این عارضه استفاده از پرتودرمانی است، زیرا داروهای مورد استفاده برای شیمی‌درمانی توانایی عبور از سدخونی مغز را ندارند. این در حالی است که پارتنولید قادر به عبور از این سد است و می‌تواند راهکار مناسبی را برای اجتناب از متاستاز مغز در اختیار قرار دهد.