علیرضاخجسته، مدیر بازار برق ایران با بیان این مطلب گفت: با راهاندازی بورس برق، قابلیت فروش انرژی از روزانه برای فاصله زمانی بلند مدت یعنی هفته و ماه وجود دارد و خریدار و فروشنده میتوانند به طور مستقیم معامله انرژی را انجام دهند.
مدیر بازار برق ایران، با تشریح مزایای بورس برق، اظهارداشت: بازار فعلی ما بازار روزانه است که نیروگاهها به عنوان فروشنده تولید را برای روز بعد در داخل بازار برق عرضه کرده و بازار به صورت روز فروش است و خریداران نیاز مصرف خود را روزانه از بازار برق خرید می کنند.
خجسته با ذکر این نکته که تحقق این مهم باعث رونق در خرید و فروش برق خواهد شد ادامه داد : یکی دیگر از مزایای بورس برق در این دانست که این امکان وجود دارد فروشنده برق را به عنوان عرضه کننده بشناسیم ضمن اینکه مالک نیروگاه نیز میتواند امتیاز خود را برای فروش برق نیروگاهش به یک شخصیت حقوقی واگذار کند، و این عرضه کننده در بورس برق حضور یابد.
وی همچنین از اجرایی شدن دستورالعمل ترانزیت هم زمان با بورس برق خبرداد و تصریحکرد: این مساله نیز این امکان را میدهد که نیروگاههای احداث شده خارج از وزارت نیرو که برای صنایع ایجاد میشوند، مازاد تولیدشان را به خریدارانی که با این فروشنده به توافق برسند، عرضه کنند و یا برای سرمایهگذارانی که مایل به فروش برق نیروگاه های خود به خریداران مشخص هستند، امکان احداث نیروگاه به وجود آید.
خجسته، در پایان خاطرنشانکرد: با راهاندازی بورس برق و اجرایی شدن دستورالعمل ترانزیت تا پایان سال جاری رونق بزرگی در خرید و فروش برق ایجاد می شود و برای حضور سرمایهگذاران بخش غیردولتی برای احداث نیروگاه بستر سازی می شود.