به گزارش روابط عمومی کانون ، این چهار مرکز فراگیر کتابخانه هایی هستند که کودکان ونوجوانان معلول جسمی، نابینا و ناشنوا در کنار دیگر کودکان عضو مراکز کانون، زندگی اجتماعی و نحوه ارتباط با یکدیگر را فرا می گیرند.
برنامه های روز جهانی خانواده 25 اردیبهشت در 4 مرکز شماره 11، 20 ،21 و 40 کانون واقع در پارک شفق، پارک راه آهن، پارک فدک و پارک میعاد تهران در حالی برگزار شد، که در آن کودکان با نیازهای ویژهT همراه خانواده های خود روزی شاد و خاطره انگیز را تجربه کردند.
در این برنامهها که با برگزاری کارگاه های هنری از قبیل نقاشی و سفال و خوشنویسی و همچنین انجام فعالیت های فرهنگی ویژه همراه بود، تعدادی از کارشناسان خانواده و روانشناسی تلاش کردند تا ضمن تبادل نظر و انتقال تجربه های خود،خانواده ها را با نکات تازه ای در ارتباط با مسائل کودکان و نوجوانان معلول آشنا کنند .
بر این اساس خانم شیخی کارشناس بهداشت خانواده، میهمان مرکز فرهنگی هنری 20 در پارک راه آهن بود و خانم امیری کارشناس برنامه ریزی و پژوهش در ارتباط با کودکان ناشنوا و نابینا، تحت عنوان تاثیر پژوهش و کتاب در خانواده کودکان با نیازهای ویژه در مرکز فرهنگی هنری 40 در پارک میعاد واقع در بزرگراه آیت الله کاشانی سخنرانی کرد .
همچنین آقای فراهانی مشاور و روانشناس، با سخنرانی در خصوص مهارت های برقراری ارتباط جمعی و ترغیب خانواده ها برای استفاده از مکان های فرهنگی، میهمان مرکز فرهنگی هنری 11 واقع در پارک شفق در خیابان سید جمال الدین اسد آبادی تهران بود و در مرکز فرهنگی هنری 21 واقع در خیابان شهید مدنی پارک فدک خانم کسمایی سرپرست آموزش تلفیقی در مدارس نیز با حاضران در رابطه با نقش و اهمیت خانواده در امنیت جسمی و روانی کودکان و پیشرفت فرزندان در مدارس تلفیقی سخن گفت و به تبادل نظر با خانواده ها و ارائه راهکار برای حل مشکلات آنها پرداخت.
کتابخانههای فراگیر با تغییر کاربری و مناسب سازی فضا برای کودکان معلول و نابینا و ناشنوا امکاناتی مانند کتابهای به خط بریل و امکانات صوتی و تصویری مناسب کودکان را در اختیار آنها قرار می دهد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچنین در برنامه دیگری که به مناسبت روز جهانی خانواده توسط چند سازمان مردم نهاد برگزار شد، به ارایه تعدادی از پژوهشهای خود پیرامون کودکان معلول و نابینا و کتابخانه های فراگیر پرداخت.