به گزارش همشهری آنلاین، فارس به نقل از شینهوا نوشت: مطالعهای جدید در مورد زنده ماندن ویروس کرونا در شهرها و سطوح مختلف نشان میدهد که دما، رطوبت و نوع سطح در زمان خشک شدن قطرات حامل ویروس کوویدـ۱۹ تأثیر میگذارد.
محققان زمان خشک شدن قطرات تنفسی افراد آلوده به کوویدـ۱۹ را روی سطوح مختلف در شش شهر در سراسر جهان که عبارتاند از نیویورک، شیکاگو، لسآنجلس، میامی، سیدنی و سنگاپور بررسی کردند.
این قطرات وقتی فرد آلوده به ویروس کرونا سرفه، عطسه یا حتی به صورت مرطوب صحبت میکند از دهان یا بینی بیرون میآید.
محاسبات زمان از بین رفتن ویروس کرونا با استفاده از یک مدل ریاضی صورت گرفته است.
- تاثیر رطوبت در بقای ویروس کرونا
براساس این پژوهش، درجه حرارت بالاتر محیط باعث خشکتر شدن قطره حامل ویروس میشود و احتمال بقای ویروس را به شدت کاهش میدهد. در مکانهایی که رطوبت بیشتری دارند، قطرات روی سطح به مدت طولانیتر باقی میمانند و احتمال زنده ماندن ویروس بهبود مییابد.
محققان زمان خشک شدن قطرات ویروسی را در شرایط مختلف هوای خارج از منزل تعیین کردند و بررسی کردند آیا این دادهها به سرعت رشد بیماری همهگیر کوویدـ۱۹ مرتبط است یا خیر.
آمیت آگراوال، یکی از نویسندگان این پژوهش، گفت: شناخت بقای ویروس در قطرات میتواند برای سایر بیماریهایی که از طریق قطرات تنفسی شیوع مییابد، مفید باشد از جمله این بیماریها میتوان به آنفلوآنزای A اشاره کرد.
این مطالعه نشان میدهد باید سطوحی مانند صفحه نمایش تلفنهای هوشمند، پنبه و چوب را بیشتر از سطوح شیشه و فولاد تمیز کنید، زیرا سطوح دوم نسبتاً آبگریزند و قطرات در این سطوح سریعتر تبخیر میشوند.