تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۷ - ۱۶:۴۹

محبوبه بدری: گزارشی از میزان رضایت نمایندگان از عملکرد خود در پایان مجلس هفتم

حالا عملا می‌توان گفت که مجلس هفتم برای رسیدن به ثانیه صفر، تنها ۳ جلسه دیگر را پیش رو دارد. مجلسی که با اکثریت غالب اصولگرایان، با فرازها و نشیب‌ها و قوت و ضعف‌هایی همراه بود.

مجلسی که اگر چه توجه به رفاه عمومی مردم و محرومیت زدایی را محور اساسی فعالیت هایش قرار داده بود اما در مسیر رسیدن به این مهم بی‌نصیب از انتقادات نمایندگان منتقد دولت یا اقلیت اصلاح طلب مجلس نشد. 

این روزها اما نمایندگان مجلس هفتم در تب و تاب مصوب کردن آخرین قوانین این مجلس هستند تا به گفته جواد آرین منش، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ماحصل ۴ سال فعالیت خود را برداشت کنند، یا در واقع بار را به مقصد برسانند.

در این میان و در پایان فعالیت ۴ ساله مجلس، خبرنگار همشهری با طرح سؤالی با عنوان چقدر به مردم بدهکارید؟ نظر ۲۰ نماینده مجلس هفتم را درباره رضایت خودشان از عملکرد خود و مجلس را جویا شده است.

یکشنبه پنجم خرداد، مجلس آخرین جلسه علنی خود را برگزار می ‌کند. قضاوت عملکرد 4ساله نمایندگان مجلس حالا بر عهده مردم است که  آیا وکلای ملت توانسته‌اند مطالبات موکلان خود را برآورده کنند  یا نه؟

فقط مدرس بدهکار نباشد

به‌نظر می‌رسد اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، تعبیر ایده آلی برای مجلس هفتم ندارند؛ اگر‌چه خدمات این مجلس را به هیچ وجه رد نمی‌کنند.

رشید جلالی جعفری نماینده کرج و اشتهارد با بیان اینکه ما در هر شرایطی به مردم بدهکار هستیم در پاسخ به سؤال خبرنگار ما گفت: حتماً قصور و کوتاهی وجود داشته است. قطعا می‌شد بهتر از این کار کرد. مجلس احتیاج به ۲۰۰ شهید مدرس دارد. فقط مدرس بدهکار نشد.

الهام امین‌زاده، نماینده مردم تهران و دیگر عضو کمیسیون فرهنگی نیز با بیان اینکه نمی‌توانم خودم را متهم کنم، اظهار داشت: ولی در زمینه مسائل نظارتی خودم را بدهکار می‌دانم.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس هفتم نیز معتقد است با وجود اینکه فعالیت فردی برخی نمایندگان مطلوب بوده است اما طبیعتاً کوتاهی‌هایی صورت گرفته و باز هم بدهکار مردم هستیم.

کاظم جلالی، مخبر کمیسیون امنیت ملی، دین نمانیدگان به مردم را به خاطر مشکلات مردم، بسیار زیاد فرض کرد و گفت: خیلی زیاد خودم را بدهکار می‌دانم. حجم مشکلات مردم بسیار زیاد است و  انتظار دارند که مجلس مشکلاتشان را حل کند.

قبل، بعد و حالا

اعضای کمیسیون بهداشت و درمان نیز نظرات متفاوتی دارند. برخی از آنها در عین حال که به ادای دینشان به مردم تاکید دارند اما بازهم ظرفیت انجام کار بیشتر را برای مجلس هفتم متصور هستند.

رفعت بیات، نماینده زنجان و عضو کمیسیون بهداشت و درمان، خود را از معدود نمایندگانی می‌داند که تا حد توان و بیشتر از آن کار کرده است.

وی در پاسخ سؤال خبرنگار همشهری اظهار داشت: حتی از ساعت‌های استراحتم وقت گذاشتم؛ پس برای چه بدهکار باشم؟ مسعود امینی، نماینده استهبان و نیریز نیز گفت: خودم را خیلی بدهکار می‌دانم؛ چه قبل از نمایندگی، چه به‌عنوان نماینده و چه بعد از آن. عابد فتاحی نماینده مردم ارومیه در خانه ملت انگار که سوگند یاد می‌کند.

وی تاکید موکد دارد که به مردم بدهکار است. فتاحی در پاسخ به این پرسش به سه جمله اکتفا کرد: من، دکتر فتاحی نه از خود رضایت دارم، نه از مجلس. من دکتر فتاحی بدهکار هستم. من دکتر فتاحی به اندازه‌ای که نتوانستم کاری برای مردم انجام بدهم بدهکارم.

مهرانگیز مروتی دیگر عضو کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مردم خلخال در خانه ملت اظهار داشت: من به تمام وعده‌هایی که به مردم داده بودم عمل کردم. زمانی خودم را بدهکار می‌دانستم که به وعده‌هایم عمل نمی‌کردم.

زمان ثبت نام

لاله افتخاری و امیر رضا خادم ۲ نماینده تهرانی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز معتقدند که باید این سؤال را با توجه به حد انتظارات مردم پاسخ گفت. افتخاری در این باره اظهار داشت: احساس نمی‌کنم کوتاهی کرده باشم، چه در کلان مجلس و چه در حوزه انتخابی.

خادم نیز در این باره توضیح داد که فکر می‌کنم انتظارات مردم از نماینده و واقعیت مجلس متفاوت است. از نظر انتظارات مردم، خودم را بدهکار می‌دانم. حتی ۱۰ درصد انتظاری را که از نماینده مجلس وجود دارد برآورده نکرده‌ام، اما با توجه به واقعیت‌های موجود در مجلس در حد توان تلاش کردم.

همه مطالبات مردم

هاجر تحریری نیک‌صفت و ابراهیم کارخانه‌ای نمایندگان رشت و همدان در کمیسیون آموزش و تحقیقات تاکید دارند که مطالبات همه مردم در مجلس هفتم برآورده نشده است. تحریری در این‌باره تصریح کرد: از تمام توانی که یک انسان معمولی دارد استفاده کردم، اما این کار یک فعالیت جمعی است.

مسلماً همه مطالبات مردم برآورده نشده است. ابراهیم کارخانه‌ای، نیز در پاسخ به سؤال خبرنگار همشهری گفت: ما خودمان را بدهکار می‌دانیم. این مردم قابلیت خدمت‌رسانی بیش از اینها را دارند.

اما سید محمد‌تقی محصل همدانی، نماینده مردم یزد در کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس، در واکنش به سؤال خبرنگار همشهری مبنی بر اینکه در پایان مجلس هفتم چقدر از انتظارات مردم را برآورده کردید و فکر می‌کنید چقدر به مردم بدهکار هستید گفت: توقع مردم این است که نماینده کارهای آنها را هم انجام دهد. 

زین‌العابدین طهماسبی سروستانی نماینده مردم فارس در کمیسیون کشاورزی نیز گفت: خیلی خودم را بدهکار نمی‌دانم، ‌چون تلاش زیادی کرده‌ام.

حمیدرضا کاتوزیان عضو تهرانی کمیسیون صنایع و معادن نیز در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: همه بدهکارند. ما هم بدهکاریم. باید تلاش کنیم، ولی تا پایان دوره هشتم هم همه این مطالبات برآورده نمی‌شود. فقط مجلس به مردم بدهکار نیست، دولت هم بدهکار است. 

پیمان فروزش نماینده زاهدان در کمیسیون اقتصادی و ناصر عاشوری قلعه‌رودخانی، نماینده گیلان در این کمیسیون نظری مشابه سایر نمایندگان دارند.

فروزش معتقد است که به‌عنوان نماینده مردم تا آخر عمر بدهکار مردم خودمانیم و ناصر عاشوری قلعه رودخانی نیز توضیح داد: در طول انقلاب خودم را بدهکار دانسته‌ام و به‌ویژه در حوزه انتخابی خود، آنچه در توان داشتم در طبق اخلاص گذاشته ام. چنانچه قصوری بوده دیگر در اختیار و توان ما نبوده است. ما چیزی کم نگذاشته‌ایم که پیش وجدانمان شرمنده باشیم.

علی‌افشاری، نماینده سمیرمی کمیسیون عمران نیز گفت: تا آنجایی که توانستم وظایفم را انجام دادم، موفق هم بودم؛ البته نمی‌شود همه مردم را راضی کرد.

محمد قمی، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز اظهار داشت: همیشه به مردم بدهکاریم و از اینکه مجلس هفتم نتوانست مطالبات بحق مردم را برآورده کند و ماحصل کار، گرانی وتورم شد عذرخواهی می‌کنیم.

ما در مجلس اقلیت بودیم و حرفمان به جایی نمی‌رسید. مجلس می‌توانست بهتر از این باشد. و بالاخره حسن رزمیان مقدم عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز تاکید کرد: فکر می‌کنم وظیفه خودم را تا جایی که در توان بوده انجام دادم. بدهی مال مسائل شرعی و اسلامی است. ما فقط در برابر خدا مسئولیم. مردم انتظار کار اجرایی دارند که در اختیار دولت است.