به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا هیئت داوران دومین دوره جشنواره استانی داستاننویسی «داستان شیراز»، ضمن سپاسگزاری از همه داستاننویسان و هنرمندانی که آثار خود را به جشنواره فرستادند، اعلام کرد، همانند دوره نخست این جشنواره، تعداد آثار ارسال شده به جشنواره و همچنین سطح کیفی کلی آنها به لحاظ زیباییشناسی و خلاقیت هنری، در وضعیت مطلوبی نبود. این بار میتوان به جرئت گفت این مسئله، نشاندهنده این واقعیت است که نسل نو داستاننویسان این استان نیازمند گسستی معنادار از سنتهای پیشین و کسب دانش و صرف تلاش بیشتری هستند.
همچنین اعلام شد، همانند سال گذشته، مشکلات کیفی آثار در بخشهای نمایشنامه و فیلمنامه، بسی پررنگتر بود و فیلمنامهنویسان و نمایشنامهنویسان استان، نیاز به همت و تلاشی مضاعف دارند.
هیئت داوران در بخشهای داستاننویسان نوجوان، فیلمنامه، نمایشنامه و داستان کوتاه، طی سه مرحله به بررسی و داوری آثار پرداختند.
هریک از داوران، امتیازات خود را به صورت جداگانه اعلام کردند. مبنا بر مقایسه نسبی آثار با یکدیگر و بنا به معیارهای اعلامشده جشنواره بوده است. بهطور طبیعی، داستانهایی که تا حدود بیشتری و از جنبههای متنوعتری نظر داوران را در ارتباط با آن معیارها جلب کرده بودند، جمع امتیازات بیشتری به دست آوردند.
هیئت داوران، نتایج نهایی را به صورت مجزا در هر بخش به شرح زیر اعلام میکند:
- بخش داستان کوتاه:
در این بخش از بین ۱۱۸ داستان کوتاه که از سوی ۱۱۸ داستاننویس به جشنواره رسیده است، پس از دو مرحله داوری، آثار زیر به مرحله نهایی راه یافتند:
۱- ابرهایی چون سگهای سیاه اثر محمد رستگار از شیراز
۲-خبری از لکههای نور نیست اثر غزاله سبوکی از شیراز
۳- زنی شبیه من اثر آزاده سلیمی از شیراز
۴-سطح سفید دیوار اثر مهسا شالبافان از شیراز
۵- سفر ناتمام اثر نرگس اکبری از شیراز
۶- بدون تاریخ اثر نرجس امینی از شیراز
۷- کفش اسکیت اثر افروز جهاندیده از جهرم
۸- گلوگاه حیرت اثر وحیده موسوی از شیراز
۹- پشت دریاها اثر یاسر قاسمی از شیراز
۱۰- دستم را بگیر اثر زهرا مسلمی از شیراز
۱۱- روبهروی بهشت، زیر برج زهرمار اثر فرید خسروانی پور از شیراز
۱۲- روح پدر اثر علی نوروزی از شیراز
۱۳ - سقف سفید اثر الهام فردویی از شیراز
۱۴- مرز اثر عباس صفوی از شیراز
۱۵- سونات پاییزی اثر صدرا افشین پور از زرقان
از بین این آثار، داستان کوتاه «بدون تاریخ» اثر نرجس امینیبه عنوان داستان برتر و داستانهای «روبهروی بهشت زیر برج زهرمار» اثر فرید خسروانیپور و «پشت دریاها» اثر یاسر قاسمی به عنوان داستانهای شایسته تقدیر، معرفی میشوند.
داوران بخش داستان کوتاه:
مرجان اسماعیلی – روح الله اسدی – سپیده نوری – مجید خادم
- بخش داستاننویسان نوجوان:
در این بخش از بین ۲۵ داستان کوتاه که از سوی ۲۵ داستاننویسِ نوجوان به جشنواره رسیده است، پس از دو مرحله داوری، آثار زیر به مرحله نهایی راه یافتند:
۱- پیشونی خالی اثر آوین نبیاللهی از شیراز
۲- مرگ، محبت میآورد. اثر معصومه رضوانی از شیراز
۳- بدون نام اثر مهدیه رنجبر از شیراز
از بین این آثار، داستان کوتاه «پیشونی خالی» اثر آوین نبیاللهی به عنوان داستان برتر و داستان کوتاه «مرگ، محبت می آورد.» اثر معصومه رضوانی به عنوان داستان شایسته تقدیر، معرفی میشوند.
داوران بخش داستاننویسان نوجوان:
محمدعلی نجفی – سارا صحت – غزاله سبوکی
- بخش فیلمنامه کوتاه:
در این بخش از بین ۱۱ فیلمنامه که از سوی ۱۱ فیلمنامهنویس به جشنواره رسیده است، پس از دو مرحله داوری، آثار زیر به مرحله نهایی راه یافتند:
۱- آه ای پریده رنگ اثر یاسر قاسمی از شیراز
۲- شبیهساز اثر محمدرضا دائمی نژاد از شیراز
۳- لکههای لیوان اثر افروز جهاندیده از جهرم
از بین این آثار، فیلمنامه «آه ای پریده رنگ» اثر یاسر قاسمی به عنوان اثر برتر و فیلمنامه «شبیهساز» اثر محمدرضا دائمی نژاد به عنوان اثر شایسته تقدیر، معرفی میشوند.
داوران بخش فیلمنامه کوتاه:
محمدعلی نجفی – مرتضی رضایی – مجید خادم
- بخش نمایشنامه:
در این بخش از بین ۱۴ نمایشنامه که از سوی ۱۴ نمایشنامهنویس به جشنواره رسیده است، پس از دو مرحله داوری، آثار زیر به مرحله نهایی راه یافتند:
۱- دایره قرمز اثر الیاس عبدالحسینی از شیراز
۲- دُم اثر شادان زیدآبادی از شیراز
۳- سگِ پیرِ مزخرف اثر فرشاد دهقانی از شیراز
۴- شباهنگ اثر علی زیستی از شیراز
۵- قبله عالم اثر چکاوک کافی از شیراز
از بین این آثار، نمایشنامه «قبله عالم» اثر چکاوک کافی به عنوان اثر برتر و نمایشنامه «سگ پیر مزخرف» اثر فرشاد دهقانی به عنوان اثر شایسته تقدیر، معرفی میشوند.
داوران بخش نمایشنامه:
مهدی سامانی – نجمه بهاری – مجید خادم
بنا بر تقویم اعلام شده در فراخوان، اختتامیه جشنواره باید در انتهای فروردینماه برگزار میشد اما به علت خطر انتقال ویروس کرونا و همچنین تعطیلی مراکز فرهنگی، تصمیم بر این شد که این مراسم تا زمان مناسب به تعویق انداخته شود. با توجه به ادامه خطر همهگیری این ویروس، هیئت مدیره جشنواره به این نتیجه رسید که نتایج را اعلام کند و از برگزاری مراسم اختتامیه در این دوره صرف نظر کند، بنابر این تندیس جشنواره و لوح تقدیر و هدیه مولفان آثار برتر جشنواره، در تیرماه اهدا خواهد شد.