به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، حدود ۲ ماه است که مسئولان وزارت راه و شهرسازی از برنامه ریزی برای پرداخت وام ودیعه مسکن برای حمایت از مستأجران خبر می دهند. تا امروز جمعه ۲۰ تیرماه اطلاعات مربوط به این برنامه به صورت قطره چکانی اعلام شده و جزئیات دقیق آن مشخص نیست.
در جدیدترین اظهارنظر وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بانک مرکزی در حال تجزیه و تحلیل نحوه پرداخت تسهیلات کمک هزینه ودیعه مسکن است، گفته است: قرار شده کمیته تامین منابع ستاد ملی مبارزه با کرونا با محوریت بانک مرکزی، اقدامات لازم در این خصوص را مدنظر قرار دهد و بخشی از منابع ۷۵ هزار میلیاردتومانی که برای مبارزه با کرونا تخصیص داده شده است را برای کمک به مستاجران نیازمند در نظر گیرند.
وی افزود: مطابق تصمیمگیریهای انجامشده برای پرداخت این تسهیلات، واحد مسکونی که در اختیار مستاجران قرار دارد باید مطابق با الگوی مسکن باشد؛ بدین معنا که حداکثر متراژ واحد مسکونی مستاجران تهرانی برای برخورداری از این تسهیلات ۷۵ و در سایر شهرهای کشور ۹۰ مترمربع در نظرگرفته شده است.
وی تاکید کرد: نکته مهم دیگر برای پرداخت این تسهیلات را وجود قرارداد رسمی اجاره، میان موجر و مستاجر است. این تسهیلات پس از نهاییشدن بهعنوان کمکهزینه ودیعه مسکن از طریق شبکه بانکی در اختیار مالکان قرار میگیرد و مستاجران صرفا کارمزد تسهیلات را پرداخت میکنند.
به گزارش تسنیم، به نظر نمی رسد معیار اعلام شده از سوی وزیر راه و شهرسازی بتواند مشکل بخش زیادی از مستأجران را برطرف کند. به طور قطع اجاره نشین های فراوانی مشمول طرح حمایتی دولت نمی شوند. از سوی دیگر زمان اجرایی شدن این طرح در هاله ای از ابهام قرار دارد.
فصل نقل و انتقال در بازار اجاره مسکن چند ماهی است که آغاز شده و طولانی شدن زمان اجرای طرح دولت به جز اثرات روانی بسیار محدود، تاثیری بر بازار مسکن نخواهد گذاشت.