قرار گرفتن بیش از حد در برابر پرتوهای ماورای بنفش با شماری از مشکلات چشمی مانند آب مروارید یا کاتاراکت مرتبط با افزایش سن، ناخنک (ptreygium)، فتوکراتیت و تغییرات تحلیلبرنده قرنیه همراهی دارد.
این عوارض ممکن است باعث تاری دید، تحریکپذیری و قرمزی چشم، اشکریزش، از دست رفتن گذرای بینایی و در برخی موارد کوری شود.
همانطور که پرتوهای ماورای بنفش نور خورشید پوست را میسوزانند- میتوانند به چشم به خصوص در افراد کمسن آسیب برسانند. با روشهای ساده، بیخطر و ارزانی مانند به سرگذاشتن کلاه لبهدار و استفاده از عینکهای که به مقدار کافی اشعه ماورای بنفش را جذب میکنند، میتوان از چشمها حفاظت کرد.
کودکان و نوجوانان به خصوص به آسیب چشمی ناشی از نور خورشید حساس هستند، زیرا آنها مدت بیشتری در خارج از خانه میگذرانندف و عدسیهای چشمهای آنها نسبت به بزرگسالان شفافیت بیشتری دارد، در نتیجع نور زیانبار بیشتری به شبکیه چشم آنها میرسد.
در مورد عینک آفتابی این توصیهها را به یاد داشته باشید:
- هر زمانی که چشمهایتان در معرض پرتوهای ماورایبنفش نور خورشید قرار میگیرید، حتی در روزهای ابری و در ماههای زمستان از عینکهای محافظ استفاده کنید.
- عینک آفتابی باکیفیتی بخرید که محافظت کافی در برابر پرتوهای ماورای بنفش ایجاد کند. این عینک باید 99 درصد از پرتوهای ماورایبنفش A و B و 75 تا 90 درصد نور مرئی را جذب کند.
- اطمینان حاصل کنید که عدسیهای عینک آفتابی از لحاظ رنگ با هم تطبیق میکنند و اعوجاج ندارند.
- عینک آفتابی با عدسیهای به رنگ خاکستری بخرید. این عینکها بدون تغییردادن رنگ اشیا شدت نور را کاهش میدهند، طبیعیترین دید ممکن را فراهن میکنند.
- اطمینان حاصل کنید که کودکان و نوجوانان هم عینک آفتابی میزنند. آنها مدت بیشتری را نسبت به بزرگسالان زیر آفتاب میگذرانند.
HealthDay News, 25 May, 2008