معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از تغییر سیستم ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌ها از سال ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورد تغییر سیستم ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها از سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: دانشگاه‌ها تا قبل از تصویب این سیستم جدید ظرفیت پذیرش، در مورد تعداد پذیرش دانشجو در هر رشته با چالش‌هایی روبه‌رو بودند.

وی افزود: بر اساس مطالعاتی که در ماه‌های گذشته انجام شد وزارت علوم به این جمع‌بندی رسید که یک ظرفیت کلان برای پذیرش دانشجو به دانشگاه اختصاص داده شود. در طرحی که تدوین شده، یک ظرفیت کلان پذیرش به دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجو اختصاص یافته و این اختیار به دانشگاه داده می‌شود که این ظرفیت را در چه رشته‌ها و مقاطعی تقسیم کند.

معاون آموزشی وزیر علوم یکی از ویژگی‌های اصلی این سیستم جدید را کاهش ظرفیت پذیرش در رشته‌های کم‌متقاضی و افزایش ظرفیت پذیرش رشته‌های پرمتقاضی اعلام کرد.

خاکی صدیق درباره نقص‌های سیستم فعلی ظرفیت پذیرش دانشجو هم گفت: مطالعات نشان داد حتی در برخی دانشگاه‌های خیلی خوب، نسبت استاد به دانشجو مناسب نیست و در برخی مقاطع به‌خصوص کارشناسی ارشد - با هر استانداردی که نگاه کنیم - تعداد دانشجویان جذب‌شده بیش از نیاز و ظرفیت دانشگاه‌هاست.

وی اظهار داشت: دفترچه‌های کنکور برای سال ۹۹ تهیه و ظرفیت‌های امسال اعلام شده است؛ این موضوع از سال ۱۴۰۰ عملیاتی می‌شود.

معاون وزیر علوم یکی دیگر از مزایای این طرح را بازتر شدن دست دانشگاه‌ها در ظرفیت‌ها دانست و افزود: دانشگاه‌ها برای رشته‌های جدیدی که دایر می‌کنند، ظرفیت بیشتری اختصاص می‌دهند تا جذب بهتر دانشجو انجام شود. 

خاکی صدیق تاکید کرد: اگر همان رشته‌های قدیمی تکرار شوند، دیگر جایی برای رقابت میان دانشگاه‌ها باقی نمی‌ماند و هر روشی که یک دانشگاه در پیش گرفت، دانشگاه دیگر آن شهر هم همان روش را در پیش می‌گیرد.

برچسب‌ها