به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر سیده زهرا شریعتپناهی عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: وقتی بیماری با سوءتغذیه در آیسییو بستری میشود نسبت به بیماری که سوءتغذیه ندارد با وضعیت دشواری مواجهه میشود.
به گفته وی، سوءتغذیه متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار میدهد به طوری که دوران بستری بیمار طولانی میشود و به عفونت زخم، عفونت خون، عفونت ادراری، نارسایی ارگانهای بدن و... منجر میشود.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور توضیح داد: عوارض و مرگومیر در افرادی که دچار سوءتغذیه هستند بیشتر از افرادی است که سوءتغذیه ندارند و این افراد را باید بیشتر غربال کنیم.
شریعتپناهی انواع تغذیههای حمایتی را برای بیماران دچار سوءتغذیه در آیسییو از طریق دهانی، لولهای و وردیدی دانست.
وی درباره بستری بیماران دچار سوختگی که در آیسییو بستری هستند، گفت: به دلیل اینکه سطح زیادی از بدن بیمار دچار سوختگی شده است برای ترمیم بافت، بدن به کالری و پروتئین بیشتر به همراه افزایش مصرف ویتامینها و املاح نیاز دارد.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در ادامه به بیماران کرونایی بستری در آیسییو اشاره کرد و افزود: بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ بستری در آیسییو و سایر بخشهای عادی دچار سوءتغذیه میشوند که مهمترین عامل آن بیاشتهایی زیاد به علت افزایش فاکتورهای التهابی در بدن است.
در مرحله اول باید با تجویز داروهای اشتهاآور و غذاهای کمحجم با کالری بالا و ترجیحا به شکل مایع یا نیمهجامد، دریافت غذا را افزایش دهیم. در مراحل بعدی از پودرهای پروتئینی و غذایی استفاده میکنیم و در انتها از تغذیه با لوله یا وریدی کمک میگیریم.
شریعتپناهی بر تنوع مواد غذایی بعد از بهبود بیماران کرونایی بستری تاکید کرد و گفت: برای این افراد همه مواد گروه غذایی اعم از کربوهیدراتها و پروتئینها به مقدار زیادتر از افراد سالم، میوه، سبزی و لبنیات لحاظ شود و بعد از مرخص شدن از بیمارستان نیز تا چند هفته این رژیم ادامه داشته باشد.
وی افزود: دریافت ویتامینها و املاحی که از آنتیاکسیدانها برخوردارند برای بیماران بهبودیافته کرونایی مفید است، چراکه اکسیدانهای خون این افراد بالا میرود.