این اجلاس که در کنار بیتالله الحرام برگزار میشود به یاری خدا مبنای مستحکمیبرای گفتگوی مذاهب اسلامی با سایر ادیان الهی و تمدنهای برخاسته از ادیان آسمانی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، آیتالله هاشمیرفسنجانی افزود: ما با پیروی از قرآن کریم و به برکت وحی الهی، باید پیام دین اسلام را به گوش همه جهانیان برسانیم و نباید از کنار این اجلاس به صورت تشریفاتی عبور کنیم.
وی گفت: امت اسلامیمیتواند و باید با همه ادیان آسمانی گفتگو و پیام قابل توجهی را به جهانیان ارائه کند.
آیتالله هاشمیرفسنجانی افزود: این اجلاس باید مقدمهای برای گفتگوی ادیان و مکاتب دینی باشد و خودش هم اصالتی واقعی دارد اما قبل از اینکه با سایر ادیان گفتگو کنیم باید در فضایی توأم با منطق و عقل با خودمان حرف بزنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همه تمدنهای جهان ریشه در ادیان آسمانی دارند و ادیان الهی قلب و مادر همه تمدن ها محسوب میشوند.
وی افزود: گفتگوی مذاهب با یکدیگر در واقع صحبت قلب و مادر تمدن ها با فرزندان خودش است.
رییس مجلس خبرگان افزود: باید گوش شنوا داشته باشیم و از ویژگیهای بندگان خوب خدا این است که به همه حرفها به خوبی گوش میدهند اما منصفانه قضاوت و بهترین را انتخاب میکنند.
آیتالله هاشمیرفسنجانی گفت: هر انسان عالم و آگاهی حاضر نمیشود گوش و قلب خود را بر روی حقایق ببندد در غیر این صورت گرفتار تعصب جاهلی خواهد بود.
وی افزود: عقل و منطق انسانی حکم میکند که به حرف های اصولی و درست گوش فرا دهیم و حقیقت را بپذیریم که نشانه حکمت است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: افراط و تفریط انسان را به جهالت میکشاند اما اعتدال انسان را در مسیر درست هدایت میکند که حاضر است به اطراف خودش نگاه کند.
وی گفت: امت اسلامیامروز در جهان با مشکلات واقعی روبروست و همه علمای اسلامی برای رفع این مشکلات وظایف بسیار سنگینی دارند.
رئیس مجلس خبرگان تأکید کرد: امت اسلامی به شرطی بهترین امتهاست که امر به معروف و نهی از منکر کند و البته در این زمینه نباید فریب ظواهر را بخورد بلکه باید به باطن امور هم توجه داشته باشد.
آیتالله هاشمیرفسنجانی گفت: علمای آگاه باید بشریت را آگاه کنند و ما امروزه وظیفه داریم در جهان اسلام این کار را انجام دهیم و کسانی را که در جهالت به سر میبرند نجات دهیم.
وی افزود: تعصب اگر به معنای پایبندی به اصول و مبانی دینی باشد قابل ستایش است اما تعصب بر روی اشتباهات خسارت بار است.
آیتالله هاشمیرفسنجانی گفت: اجلاس مکه باید میثاقی برای گفتگوی میان مذاهب اسلامی باشد و باید همه علمای جهان اسلام دست هماهنگی و دوستی به هم بدهند و نقاط اختلاف و ضعف را به نقاط قوت تبدیل کنند.
وی افزود: نباید اجازه دهیم جهان اسلام با گسترش اختلافات میان خود تضعیف شود و وظیفه ماست که جهان اسلام و امت اسلامیرا تقویت کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: نباید بهانهگیری کنیم بلکه باید همه همت ما این باشد که مشکلات را برطرف کنیم.
وی گفت: این اجلاس باید میثاقی برای گفتگو و تعامل در جهان اسلام باشد و با بهره گیری از نظرهای صائب در دنیا به فکر تقویت امت اسلامی باشیم.
آیتالله هاشمیرفسنجانی اصل مشورت در میان علمای جهان اسلام را بسیار مهم دانست و گفت: حضرت پیامبر (ص) همیشه از طرف خداوند و از طریق وحی به مشورت توصیه میشود و ما هم باید اصل مشورت را مورد توجه قرار دهیم.
وی گفت: اصل دیگر انصاف در قضاوت است و باید حق را بپذیریم و از تعصب جاهلی خودداری کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تعصب اجازه نمیدهد عقل، درست قضاوت کند و انسان با گوش شنوا حقایق را بشنود.
وی گفت: اعلام پیام این اجلاس میتواند طوری تنظیم شود که به تقویت جهان اسلام کمک کند و در قدم بعدی باید به طور یکپارچه و با حذف اختلافات، به نمایندگی از جهان اسلام برای گفتگو با سایر ادیان و تمدن های برخاسته از دین های آسمانی آماده شویم.
آیتالله هاشمیرفسنجانی در ادامه سخنان خود در اجلاس گفتگوی مذاهب اسلامیدر مکه مکرمه گفت: کشورهای اسلامیدر سازمانهای بین المللی57 رأی دارند و میتوانند با پیدا کردن چند همراه در این سازمان ها تأثیرگذار و تصمیم گیرنده باشند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: قدم بعدی ما باید این باشد که یکپارچه و بدون اختلاف به نمایندگی از اسلام با تمدن های دیگر گفتگو کنیم و با آنها به تفاهم برسیم .
وی افزود : مگر از زبان قرآن نمیشنویم که پیامبر از ادیان دعوت میکند که به جای دعوا باهم تفاهم داشته باشند.
وی اضافه کرد: البته قبل از آنکه دیگران را به تفاهم دعوت کنیم ، خودمان باید به این دعوت پاسخ دهیم چرا که 95 درصد احکام اسلامیما مشترک است و علاوه بر احکام اصول ، احکام فروع مهمیمانند عدالت، انصاف، نقدپذیری، مورد وفاق ماست.
آیت الله هاشمیرفسنجانی با بیان این که این دعوت را باید اول متوجه خود کنیم گفت: من به عنوان یک اسلام شناس، شیعه شناس و صاحب تجربه در میدان عمل میگویم ،مشترکات ما آنقدر زیاد است که نیازی به پرداختن به نقاط افتراق ندارد و اگر از امر و نهی قرآن تکلیف و وظیفه را نگیریم از کجا میتوانیم تکلیف دریافت کنیم.
وی گفت: تنازع حرام است ولی اختلاف ذاتاً مضر نیست و نعمت است و رشد و پیشرفت میاورد و آنچه ضرر دارد، افتراق است و اگر اختلاف در فضای حکیمانه مطرح شود ،نه تنها مضر نیست ، بلکه باعث رشد میشود.
آیت الله هاشمیرفسنجانی گفت: باید بپذیریم که دنیای اسلام دچار مشکلات واقعی است و باید از سرمایه بزرگی که خداوند به کشورهای اسلامیداده است حفاظت کنیم .
وی افزود: مسلمانان امروز یک چهارم جمعیت دنیا را دارند که خیلی مهم است.
رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه 20 درصد ثروت جهانی در کشورهای اسلامی است، گفت: بهترین نقاط سوق الجیشی دنیا ، تنگه ها و ابراهها وبهترین مناطق جغرافیایی روی زمین و بازارعظیم تولید در قلمرو مسلمانان است و دانشگاه های آنها نیز به سرعت در حال رشد است.
وی افزود: منابع انسانی در دنیای اسلام به خاطر تشویق اسلام به علم باید سرآمد باشد و دنیای غرب از ما دانش را آموخته و تمدن اسلامیاز محیط ما به غرب رفته است و انها امروز به صورت دیگری ان را به ما بر میگردانند.
وی افزود: این انسان ها ، این مکتب خوب بی نظیر و ابدی و این سرمایه های عظیم مادی چرا باید در دنیا در برابر استکبار و انحصار طلبان تسلیم باشد .
وی اضافه کرد: ما نمیخواهیم زورگویی کنیم ولی نمیخواهیم حق این ملت را به اسانی به دیگران واگذار کنیم.
آیت الله هاشمیرفسنجانی گفت: مشکلاتی که در کشورهای اسلامیاست ، در درجه اول به خودشان مربوط است که به علت فقر، جهل، عقب افتادگی و افراط و تفریط به وجود آمده و همین باعث شده استکبار طمع کند و منابع ما را به غارت ببرد.
وی افزود: صهیونیسم به عنوان عامل بسیار خطرناک در اختیار کفر جهانی و در مقابل امت اسلام و کشورهای اسلامیاست وبا این سرمایه عظیمیکه خداوند به ما عطا کرده است باید برای حراست از ان اقدامات زیادی کنیم که این اجلاس میتواند مقدمه آن باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کانون های آشوب و شرارت در منطقه بسیار زیاد و خطرناک شده است گفت : فلسطین نمایشگاهی برای نشان دادن چهره جنایتکاران شده است و لبنان دچار تفرقه و مشکلات واقعی است، عراق اشغال شده و در اشغال آن خطر برای بقیه کشورها از ناحیه اشغالگران به وجود آمده است و حتی آمریکایی ها تصمیم دارند قرارداد امنیتی بلندمدت با این کشور ببندند که انشاء الله این چنین نخواهد شد و ملت و مسئولان عراق و امت اسلامیاجازه نخواهند داد که امریکا در این زمان کاپیتولاسیون را به یک کشور پیشرفته اسلامیتحمیل کند.
وی افزود: عراق منابع عظیمیدارد که باید هوشیار بود و همه باید به عراق کمک کنیم تا از این گرفتاری ، بندگی و استعمارغیررسمینجات یابد که البته با هشیاری مردم عراق این امر محقق میشود.
وی اضافه کرد: استعمارگران افغانستان را قطعه قطعه کرده اند و دهها کشورعضو ناتو در این کشور چه میخواهند که امنیت ان هرروز کمتر میشود و مواد مخدر را با وسعت زیاد در بلاد اسلامیو جاهای دیگر پخش میکنند و نیروهای ناتو میتوانند از این امر جلوگیری کنند که نمیکنند.
آیت الله هاشمیرفسنجانی گفت: نمیتوان مشکلات واقعی جهان را به عنوان یک مسلمان نادیده گرفت از جمله محیط زیست جهانی ، مواد مخدر و امراض خطرناک از جمله ایدز. اینها جوانان کشورهای اسلامیرا تهدید میکند و فرهنگ مبتذل غرب نیز جوانان ما را در خطر واقعی قرار داده است.
وی افزود: رسالت جهان اسلام این است که کشورها و دولتهای اسلامینباید در مقابل این مسائل بی تفاوت باشند و برای خدمت به جهان اسلام این اجلاس بزرگ را تشکیل داده ایم و برای گفتگو اعلام آمادگی میکنیم تا شاید بشریت از این مشکلات نجات پیدا کند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت:به عنوان یک مدیراجرایی امروزه خطر بزرگ در دنیای ما برای مسلمانان نبود ثبات و امنیت است، مگر میشود در منطقه ای که صد ها هزار اشغالگر نظامیبا ناوگان جنگیشان حضور تهدید کننده دارند ، احساس امنیت کرد.
وی با بیان اینکه امنیت دراز مدت مقدمه همه پیشرفت هاست گفت : ما باید برای ثبات و امنیت جهان بویژه کشورهای فقیر و عقب افتاده دل بسوزانیم.
وی افزود : انچه در سومالی ، سودان و افغانستان میگذرد مسائلی است که به ما مسئولیت واگذار میکند و علمای اسلام عمیقا این خطرها را درک میکنند و خطر استکبار و صهیونیسم برای انها قابل درک است.
ایت الله هاشمیرفسنجانی گفت: امیدواریم همه نیروهایمان را به جای درگیری و اختلاف ، هماهنگ کنیم و برای اصلاح جهان ، نه جنگ در جهان به کار گیریم .
وی تاکید کرد منطق اسلام و قران نیازی به نزاع ندارد و کسی که پیام خدا را برای مردم میخواهد نمیتواند اهل نزاع باشد بلکه اهل صلح و صفاست.
وی درپایان گفت: بعد از انقلاب 21 کنگره وحدت و دهها اجلاس و همایش برای گفتگو با دیگران برگزار کرده ایم و سالانه چند اجلاس داریم و از برگزاری این گونه اجلاس استقبال میکنیم و اماده همکاری کامل هستیم