خیلی‌ها شاید بدانند که جمع‌آوری لباس‌های کثیف در داخل لباسشویی ایده خوبی نیست یا اینکه ظروف باید فوراً شسته شوند، با این حال اشتباهات دیگری هم در امور خانه‌داری رخ می‌دهد که توجه به آنها می‌تواند جلوی به وجود آمدن مشکلات زیادی را بگیرد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از brightside‏‏، در مطلب زیر ۱۰ اشتباه خانه‌داری را که امکان دارد به سلامت فرد و خانه آسیب‌های جدی وارد کند آورده می‌شود. این موارد عبارتند از:

۱- استفاده از جاروی سنتی

استفاده از جاروهای دستی همچنان سریع‌ترین راه تمیز کردن خانه محسوب می‌شود، اما به اعتقاد کارشناسان این روش حتی یک‌دهم از جرم‌های موجود بر زمین چه فرش و چه پارکت را هم نمی‌تواند بزداید و علاوه بر آن ضمن ایجاد گردوغبار بسیاری از جرم‌ها را هم به داخل سطوح فرو می‌برد. از این رو پیشنهاد می‌شود استفاده از جاروی دستی و سنتی را فراموش و به طور کامل به جاروهای برقی تکیه کنید.

۲- استفاده از تخته گوشت پلاستیکی

این ذهنیت در میان مردم رایج است که تخته‌ گوشت پلاستیکی تمیزتر از تخته چوبی است، ‌اما این یک ذهنیت غلط است؛ گرچه نمی‌توان این حقیقت را که فضای درون چوب‌ می‌تواند محلی برای زیست باکتری‌ها باشد منکر شد، اما در عین حال چوب محیطی ویرانگر برای باکتری‌ها نیز به شمار می‌رود.

در مقابل، قطعات پلاستیکی تا زمانی که دچار خراش نشوند محیط‌های امنی محسوب می‌شوند، اما به هر حال این مواد صنعتی بستر بسیار خوبی برای رشد باکتری‌ها هستند و حتی با ضدعفونی کردن هم پاکسازی کامل آنها امکان‌پذیر نیست.

۳- شستن تخته گوشت با مایع ظرفشویی

مایع ظرفشویی قابلیت بالایی در زدودن مواد غذایی باقی‌مانده بر سطوح از جمله تخته گوشت دارد، اما همچنان ذرات مواد غذایی که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند در شکاف‌ها و خراش‌های ایجادشده بر سطح این تخته‌ها مخفی می‌مانند.

بنابراین بخشی از مایع شست‌وشو هم جذب این مواد می‌شود و در استفاده‌های بعدی به مواد غذایی‌ای که روی این تخته‌ها قرار می‌گیرند انتقال می‌یابد پس بهتر است که تخته‌ گوشت را با محلول «هیدروژن پراکسید» ضدعفونی کنید.

۴- ریختن باقی‌مانده قهوه و آب ماکارونی و برنج در فاضلاب

همه معمولاً بقایای قهوه را به مجرای فاضلاب سینک می‌ریزند، حال آنکه این کار به دلیل غلظت قهوه منجر به چسبیدن دیگر مواد چربی به آن و مسدود شدن راه فاضلاب می‌شود.

این مساله در مورد آبی که ماکارونی یا برنج در آن جوشانده می‌شود هم صدق می‌کند؛ آب لزج برجامانده از جوشاندن برنج و ماکارونی به‌سرعت به دیواره‌های داخلی لوله‌های فاضلاب می‌چسبد و از آنجا که به‌سختی زدوده می‌شود، احتمال انسداد لوله‌ها را افزایش می‌دهد.

۵- مرتب کردن تخت‌خواب به محض بیدار شدن

محل خواب معمولاً حاوی غبار خاصی از موجوداتی میکروسکوپی است که از سلول‌های مرده پوست تغذیه می‌کنند. این موجودات در محیط گرم و مرطوب رشد و نمو پیدا می‌کنند.

وقتی فوراً بعد از بیدار شدن دست‌به‌کار مرتب کردن محل خواب‌مان می‌شویم در واقع محیط ایده‌آلی برای رشد این موجودات مهیا می‌کنیم و این می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک خطرناکی برای افراد شود؛ از جمله این واکنش‌ها می‌توان به آسم، حساسیت‌های بینی و التهاب لوزه اشاره کرد، از این رو بهتر است ملحفه تخت‌خواب تا مدتی بعد از بیدار شدن مرتب نشود.

۶- کنار زدن پرده‌ها

کسانی که خانه‌هایشان رو به آفتاب است باید به زمانِ کشیدن پرده‌ها برای استفاده از نور خورشید بسیار اهمیت دهند. اگر می‌خواهید اسباب و کفپوش آپارتمان‌تان به مدت طولانی‌ زیبا بماند، باید در ساعاتی که هوا به بالاترین درجه گرما می‌رسد از کنار زدن پرده‌ها اجتناب کنید زیرا در آن زمان اشعه ماورای بنفش به اسباب و اثاثه و به ویژه پارکت‌ها آسیب می‌رساند و باعث تغییر رنگ آنها می‌شود.

۷- گذاشتن حوله در حمام

آویزان کردن حوله‌ در داخل حمام آن را به بستری برای تکثیر قارچ و باکتری تبدیل می‌کند، بنابراین ضروری است که هر ۲ روز حوله‌ شسته و عوض شود تا به پوست آسیبی نرساند. حوله‌ها بعد از هر استفاده باید به‌خوبی خشک شوند.

۸- گذاشتن برس تمیزکننده دستشویی در محل آن به محض اتمام کار

اگر بعد از استفاده از برس تمیزکننده دستشویی آن را فوراً سر جایش برگردانید، میکروب‌های دستشویی به محل نگهداری برس منتقل می‌شوند و در آنجا شروع به تکثیر می‌کنند. برای جلوگیری از چنین اتفاقی بهتر است تا زمان خشک شدن ریشه‌های برس آن را در محل دیگری قرار دهید.

۹- ریختن تفاله چای در دستشویی

ریختن بقایا و تفاله چای در دستشویی ایده خوبی نیست چون اگر به این کار ادامه دهید، رنگ سنگ دستشویی تغییر پیدا می‌کند و برای بازگرداندن سفیدی رنگ آن به زحمت خواهید افتاد.

۱۰- پاشیدن مستقیم مواد تمیزکننده به سطوح

پاشیدن مواد تمیزکننده به سطح اسباب منزل یا شیشه‌ها باعث می‌شود لایه رقیقی از این مواد روی آنها شکل گیرد. این مواد خود می‌توانند زمینه چسبیدن گردوغبار و کثیفی به این سطوح را فراهم کنند پس بهتر است برای تمیز کردن سطوح مواد تمیزکننده را ابتدا روی یک قطعه پارچه یا اسفنج بپاشید.

ترجمه از اعتمادآنلاین

برچسب‌ها