به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محمدرضا اسلامی نسب، مسئول رسیدگی به امور تحصیلی دانشآموزان اتباع خارجی اداره کل آموزشوپرورش قم روز سهشنبه ۲۵ شهریور گفت: تمام دانشآموزان اتباع با داشتن مدرک اقامتی معتبر از جمله گذرنامه و کارت در مدارس استان ثبتنام میشوند و دانشآموزانی که مدرک تحصیلی ندارند ثبتنامشان پس از تعیین سطح مدیر مدرسه انجام میگردد. از تعداد ۳۵ هزار دانشآموز اتباعی که در قم تحصیل میکنند، ۲۰ هزار نفر در مقطع ابتدایی و مابقی در متوسطه اول و دوم و هنرستان تحصیل میکنند.
وی افزود: ۷۰ درصد دانشآموزان اتباع ساکن در استان قم از کشور افغانستان، ۱۵ درصد از کشور عراق و ۱۵ درصد نیز از سایر کشورها میباشند. حدود ۱۳ درصد دانشآموزان اتباع سراسر کشور در استان تحصیل میکنند و این دانشآموزان ۱۵ درصد جمعیت دانشآموزی قم را شامل میشوند. دانشآموزان اتباع در کنار دانشآموزان ایرانی تحصیل میکنند و در هیچ مدرسهای از یکدیگر تفکیک نشدهاند. شرایط ثبتنام، تحصیل و بهرهمندی دانشآموزان اتباع از خدمات آموزشی، پرورشی، مسابقات و المپیادها از پایه اول ابتدایی تا پایه دوازدهم متوسطه دوم با دانشآموزان ایرانی یکسان است و هیچ تبعیضی قائل نیستیم.
اسلامی نسب ادامه داد: برای تحصیل دانشآموزان اتباع در استان قم، ۱۳۵ واحد آموزشی نیاز است و سالانه هزینههای زیادی از سوی وزارت آموزشوپرورش و اداره کل آموزشوپرورش قم برای تحصیل دانشآموزان اتباع صورت میگیرد. درگذشته سازمانهای حامی اتباع از جمله کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، شورای پناهندگان ناروی (ان آر سی) و یونیسف کمکهای موردی برای تحصیل دانشآموزان ارائه میدادند، متاسفانه از زمان شیوع ویروس کرونا تمام خدمات و اقدامات نهادهای حمایتی قطع شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: ۱۳ مدرسه در قالب ۲۲ واحد آموزشی مختص دانشآموزان اتباع کشورهای لبنان، پاکستان، هندوستان، عراق، کویت و افغانستان است و آموزشها با سیستم آموزشی همین کشورها ارائه میشود.
در سال تحصیلی جدید تعداد دانشآموزان با افزایش هشتدرصدی نسبت به سال تحصیلی گذشته به حدود ۲۷۰ هزار نفر در مقاطع مختلف رسیده است؛ ۶۷۰ فضای فیزیکی و پنج هزار و ۸۰۰ کلاس درس آمادهشده و تعداد کد فضاهای آموزشوپرورش قم حدود یک هزار و ۳۰۰ واحد است.