با اصلاح بخش‌نامه پذیرش کودکان مهاجر در مدارس، نگرانی فعالان اجتماعی و حقوق کودک مبنی بر ممانعت از حضور کودکان مهاجر از تحصیل تا اندازه زیادی برطرف خواهد شد. اگرچه نگرانی‌هایی بابت ناهماهنگی در دفاتر کفالت در پذیرش این بخشنامه و همین طور در مدارس وجود دارد که در ادامه مسیر پیگیری خواهد شد.

کودکان افغانستانی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از انتخاب، طبق این بخش‌نامه برای حضور همه کودکان مهاجر در مدارس ایرانی تمهیداتی درنظر گرفته شده است. کودکان افغانستانی که مدرک معتبر دارند با حضور در مدارس ثبت نام خواهند شد. کودکان افغانستانی فاقد مدرک اگر شامل یکی از بندهای ۹گانه باشند در دفاتر کفالت صورت خواهد گرفت و ثبت‌نام دانش آموزانی که هیچ گونه مدرک برای اقامت در ایران ندارند در ادارات کل امور اتباع و مهاجران خارجی صورت خواهد گرفت. 

به این ترتیب نگرانی فعالان اجتماعی و حقوق کودک مبنی بر ممانعت از حضور کودکان مهاجر از تحصیل تا اندازه زیادی برطرف خواهد شد. اگرچه نگرانی‌هایی بابت ناهماهنگی در دفاتر کفالت در پذیرش این بخشنامه و همین طور در مدارس وجود دارد که در ادامه مسیر پیگیری خواهد شد. 

مشمولان ثبت‌نام و تحصیل در مدارس کشور در این بخشنامه به دو دسته تقسیم شده‌اند:

الف) دانش‌آموزان اتباع خارجی دارای مدرک مجاز

۱. گذرنامه دارای روادید معتبر

۲. گذرنامه خانواری (دارای روادید تا ۱۴۰۰/۹/۳۰) 

۳. دفترچه پناهندگی

۴. دفترچه اقامت

۵. کارت‌های آمایش ۱۵ یا ۱۶

۶. کارت‌های هویت ۱۴ یا ۱۵

۷. برگه تردد دارای اعتبار

۸. دفترچه اقامت ویژه

این متقاضیان باید برای تحصیل به مدارس مراجعه کنند و ثبت نام آن‌ها در مدارس انجام می‌شود

ب) دانش‌آموزان اتباع خارجی فاقد مدرک معتبر

۱. دانش‌آموزانی که در سال‌های گذشته برگه حمایت تحصیلی دریافت کرده و در مدارس آموزش و پرورش ثبت‌نام کرده و مشغول به تحصیل بودند. 

۲. دانش‌آموزانی که در سال جاری یا گذشته یکی از اعضای خانواده آن‌ها برگه حمایت تحصیلی را دریافت کرده و در مدارس آموزش و پرورش مشغول به تحصیل باشد.

۳. فرزندان کلاس اولی خانوارهایی که یکی از والدین آن‌ها در طرح سرشماری غیرمجازین سال‌های ۹۵ و ۹۶ شرکت کرده و اطلاعات آن‌ها در سامانه موجود باشد.

۴. دانش‌آموزان دارای گذرنامه خانوادگی که بنا به عللی امکان تمدید روادید را نداشته‌اند.

۵. فرزندان مادر ایرانی که هنوز موفق به دریافت تابعیت قانونی نشده‌اند ولی مدارک لازم برای ازدواج والدین (عقدنامه) و گواهی ولادت فرزند را در اختیار دارند. ثبت‌نام این گروه از فرزندان مادر ایرانی در سامانه سیام بعد از ورود اطلاعات و دریافت کد اختصاصی در ادارت کل امور مهاجرین و اتباع خارجی توسط دفاتر خدمات بلامانع می‌باشد.

۶. آن دسته از فرزندان مادر ایرانی که تاکنون در وبسایت وزارت کشور مراتب ازدواج با تبعه خارجی را ثبت نکرده‌اند توسط ادارت کل اتباع و مهاجرین خارجی به وبسایت وزارت کشور دلالت تا پس از ثبت‌نام در اداره مذکور نسبت به تشکیل پرونده و شناسایی در سامانه سیام اقدام و متعاب آن برگه حمایت تحصیلی صادر شود.

۷. دانش‌آموزانی که والدین آن‌ها دارای مدارک معتبر اقامتی هستند ولی به دلیل تفاوت نوع مدرک والدین موفق به دریافت مدرک برای فرزندان خود نشده‌اند و در طرح سرشماری غیرمجازین سال ۹۵ و ۹۶ ثبت نام نموده‌اند.

۸. دانش‌آموزانی که فقط یکی از والدین آن‌ها دارای مدرک معتبر اقامتی بوده و فرزند هم گواهی تولد داشته اما در طرح سرشماری غیرمجازین سال ۹۵ و ۹۶ ثبت نام ننموده‌اند. ادارات کل اتباع و امور مهاجرین خارجی نسبت به ثبت نام آن‌ها در سامانه سیام و دریافت کد اختصاصی اقدام و متقاضی جهت ادامه فرآیند و صدور برگه حمایت تحصیلی به دفاتر خدمات هدایت خواهند شد.

تبصره: در صورت نداشتن گواهی تولد فرزندنسبت به ارائه اسناد و مدارک معتبر مبنی بر سکونت در کشور و یا ارائه استشهادیه محلی مبنی بر تولد در ایران با تاییدیه شورای اسلامی محل سکونت (شهر/ روستا) اقدام شود.

۹. در راستای فرمان مقام معظم رهبری صدور برگه حمایت تحصیلی برای سایر دانش‌آموزان خارجی فاقد مدارک معتبر اقامتی (مجاز) توسط اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور صورت خواهد گرفت.

۱۰. ثبت‌نام از دانش‌آموزان فاقد اوراق هویتی و مشکوک التابعه در چارچوب مصوبه هیات محترم وزیران در فرماندهی‌ها صورت خواهد گرفت. 

کد خبر 611132

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha