معاون وزیر بهداشت گفت: در کنترل و مهار سرطان معده هنوز به مرحله پیشگیری از طریق غربالگری نرسیده‌ایم و اگر در تحقیقات به روشی برای غربالگری در مهار این بیماری برسیم برای همه استان اجرا خواهد شد.

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر رضا ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه سفر به استان اردبیل در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار بالای شیوع سرطان معده در استان اردبیل طی سه دهه گذشته گفت: وزارت بهداشت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از ۲۰ سال پیش تحقیقاتی را درباره سرطان معده در استان شروع کرده که منجر به تدوین یک برنامه پیشگیری شده است.

وی با اشاره به اجرای برنامه پیشگیری از سرطان معده برای ۲۱ هزار نفر از افراد در معرض خطر این بیماری در استان اردبیل با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان توضیح داد: سرطان معده قابل پیشگیری است و امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با برنامه‌های در دست اجرا، علاوه بر حل این مشکل در استان، یک راه‌حل هم در سطح جهان ارائه دهد.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت افزود: در کنترل و مهار بیماری سرطان معده هنوز به مرحله پیشگیری از طریق غربالگری نرسیده‌ایم و اگر در تحقیقات به روشی برای غربالگری در مهار این بیماری برسیم برای همه استان اجرا خواهد شد.

مهم‌ترین علل مرگ‌های زودرس در استان اردبیل

دکتر ملک‌زاده در ادامه پیشگیری از مرگ‌های زودرس مانند سکته‌ مغزی و سکته قلبی را از جمله برنامه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی عنوان کرد و گفت: مهم‌ترین علل مرگ‌های زودرس، سکته قلبی و مغزی بوده و آمار آن در استان اردبیل نیز به علت شیوع زیاد چاقی و کم‌تحرکی بالاست.

وی افزود: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل روی طرحی در مورد کنترل سکته‌های مغزی و قلبی از طرق مهار چاقی و کم‌تحرکی کار می‌کنیم.

به گفته معاون تحقیقات وزیر بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از حمله معدود مراکز علمی است که دارای مرکز تحقیقات گوارش و کبد با هدف کنترل سکته‌های مغزی و قلبی بوده و فعالیت‌های خوبی را در طول این مدت انجام داده است.

وی منابع پژوهشی را در کشور به خصوص در حوزه بهداشت و درمان ناچیز خواند و با اشاره به الزام دولت برای اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی به امور پژوهی گفت: در شرایط کنونی منابع پژوهشی کشور کمتر از نیم‌ درصد از تولید ناخالص داخلی است.