به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اینسایدر، اسفنجها یکی از وسائل پرکاربرد در آشپزخانه هستند. مطالعهای در سال ۲۰۱۷ نشان داد ۴۴ درصد اسفنجها و دستمالهای موجود در آشپزخانه آلودگیهای بیماریزایی دارند.
آنچه که متخصصان آزمایشگاه فناوری و ایمنی مواد غذایی آمریکا به آن تاکید دارند استفاده از حرارت برای میکروبزدایی از اسفنجهای آشپزخانه است.
استفاده از ماشین ظرفشویی و مایکروویو کردن، حرارت کافی برای تمیز شدن اسفنج را ایجاد میکنند اما شیر آب گرم ظرفشویی، خیر.
دکتر تانیا الیوت، متخصص بیماریهای عفونی، توصیه کرد نظافت اسفنج آشپزخانه به صورت روزانه انجام شود.
کافی است شب هنگام وقتی قصد روشن کردن ماشین ظرفشویی را دارید، اسفنج را در طبقه بالای آن قرار دهید تا ظروف و اسفنج شما همزمان تمیز شوند.
روش دیگر ماکروویو کردن اسفنج است. برای این منظور، اسفنج مرطوب را به مدت دو دقیقه در ماکروفر حرارت دهید.
استفاده از شیر آب گرم، دمای کافی برای پاک شدن اسفنج را ایجاد نمیکند اما اگر امکان استفاده از دو روش قبل را ندارید کافی است اسفنج را در یک ظرف آب جوش روی اجاق حرارت دهید.
دکتر جنیفر کوئینلن از دانشگاه درکسل تاکید میکند هر دو هفته یک بار اسفنج قبلی دور انداخته و از یک اسفنج جدید استفاده شود. همچنین اگر اسفنجی بو گرفت یا خرد شد نیز باید دور انداخته شود.
اسفنجها محل مناسبی برای رشد مخمرها، کپکها، باکتریها و میکروبها هستند و تنها حرارت بالاست که میتواند آن را پاک کند.
بسیاری از این آلودگیها میتوانند منجر به مشکلات گوارشی و بیماری شوند.
اکنون با شیوع ویروس کرونا و لزوم شستشوی مداوم وسائل مورد استفاده، توجه به نظافت اسفنجها میتواند مانعی برای انتشار آلودگی در سطوح و لوازم منزل شود.