شمسایی ـ محقق پروژه غار زاغه ـ در گفتوگو با خبرنگار بخش ایرانشناسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در لرستان، با اشاره به مشخصههای این غار، اظهار کرد: با اجرایی شدن مطالعات این غار که از سال 1379 آغاز شده است، طی دوماه گذشته شاهد اثبات فرضیهها و پیشبینیهای مورد نظر در مطالعات این غار هستیم.
وی افزود: از یکی از دهانههای این غار توسط محققان استانی و غارنوردان حدود 70 متر بهصورت عمودی شناسایی شده است.
محقق پروژهی غار زاغه گفت: در بالادست این غار چند سوراخ وجود دارند که در یکی از آنها با 50 متر قطر دهانهی ورودی و حدود 120 متر قطر داخلی، 130 متر پیش رفتهایم و معتقدیم ارتباطی میان این سوراخها و غار زاغه وجود دارد.
وی ادامه داد: از چشمهی زرینآباد زاغه در ثانیه دو مترمکعب آب خارج میشود که پیشبینی میشود، این ظرفیت آب به مسیرهای طولانی دیگری مربوط است که از دهانهی غار زاغه خارج میشود.
شمسایی اضافه کرد: با توجه به تشکیلات چشمه و وجود ماهی و شن و ماسهای که از دهانهی چشمه خارج میشود، مشخص است، این چشمه از مسیر کارست و از آهکها سرچشمه میگیرد.
او تاکید کرد: این غار به سفرههای آب زیرزمینی متصل است و چنانچه حمایتهایی لازم ازسوی سازمان مدیریت و برنامهریزی و دیگر دستگاهها مبنی بر اختصاص اعتبار برای ادامه و تکمیل مطالعات این غار صورت گیرد، شاهد موفقیتهای زیادی در این پروژه خواهیم بود