تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۱

برداشت زعفران از سطح ۵۳۸‌ هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان استهبان در استان فارس آغاز شد.

به گزارش‌هامشهری آنلاین به نقل از ایرنا، پیش بینی می‌شود از این سطح با توجه به شرایط مناسب آب وهاوایی خوب طی یک سال گذشته بیش از ۲۷۶ تن گل زعفران برداشت شود.کشاورزان پس از برداشت گل زعفران، کلاله را از گلبرگ جدا و آن را خشک می‌کنند که در اصطلاح محلی گل پر کردن گفته می‌شود و در آخر کلاله گل زعفران بصورت خشک شده در بازار خرید و فروش می‌شود.

زعفران استهبان به لحاظ عطر، طعم و رنگ‌ها، همچنین شرایط آب وهاوایی مناسب و اختلاف ارتفاع از سطح دریا جزو برترین زعفران‌های ایران است که می‌تواند رقیب بسیاری از زعفران‌های تولید شده در دنیا باشد ولی بدلیل نبود صنایع تبدیلی مناسب از بازارهای بین المللی عقب مانده است.

در استهبان کارخانه‌های صنایع تبدیلی که محصول تولیدی کشاورزان را بسته بندی و صادر کنند وجود ندارد و تنها برخی به صورت کارگاهی اقدام به این فعالیت می‌کنند که نیاز این شهرستان را برطرف نمی‌کند.عملیات برداشت زعفران در استهبان از اواسط آبان ماه آغاز شده و تا اواخر آذر ماه ادامه دارد.