به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز، جزیره اوکیناوا، واقع در جنوب ژاپن در اقیانوس آرام، با نرخ متوسط ۶۸ فرد بالای ۱۰۰ سال در هر صدهزار نفر یکی از «محدودههای آبی» جهان به شمار میرود. مناطقی که طبق تعریف مردم در آنها بیش از دیگر نواحی عمر میکنند.
ساکنان این شهر پیش از شروع غذا یک جمله الهامگرفته از کنفسیوس حکیم را با عنوان «Hara hachi bu» شروع میکنند؛ «زمانی که شکم ۸۰ درصد پر شد، باید دست از غذا کشید.»
تحقیقات نشان میدهد که تقریبا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد تا مغز بتواند ظرفیت معده بدن را ثبت کند و آرام غذا خوردن همراه با پرهیز از پرخوری میتواند به این امر کمک کند. به عبارت دیگر اگر وقتی فکر میکنید ۸۰ درصد سیر هستید غذا را کنار بگذارید، در واقع ۱۰۰ درصد سیر هستید فقط هنوز آن را نمیدانید.
در حالی که مطابق توصیه وزارت بهداشت ایالات متحده میزان کالری لازم برای هر فرد بالغ بین ۱۶۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری برای زنان و ۲ تا ۳ هزار کالری برای مردان است، افراد امروزه تا ۳۶۰۰ کالری در روز مصرف میکنند که افزایشی ۲۴ درصدی را در مقایسه با نیمقرن پیش نشان میدهد.
دکتر برایان وانسینک که صاحب تالیفاتی در زمینه رابطه ذهن و غذاست میگوید بین زمانی که ما میگوییم سیر شدهایم و زمانی که یک اوکیناوایی میگوید دیگر گرسنه نیستم تفاوت معناداری به لحاظ میزان کالری مصرفشده وجود دارد.
اوکیناواییها از یک رژیم غذایی مملو از سبزیجات استفاده میکنند و وعدههای غذایی آنان بیشتر شامل لوبیای سرخشده، اسفناج، سبزی، سیبزمینی شیرین و توفو است که همگی از مواد مغذی سرشار هستند.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در این وعدههای غذایی میتواند سطح قند خون را کاهش دهد و سلامتی سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد.
هرچند اوکیناواییها ماهی و گوشتهای دیگر را نیز مصرف میکنند، با این حال این موارد بخش کوچکی از رژیم غذایی آنان را تشکیل میدهد.
محققان میگویند عادات کوچک غذایی همچون آرام غذا خوردن، صرف وعده در بشقابهای کوچکتر، نوشیدن در لیوانهای بلندتر و تمرکز بر غذا خوردن با خاموش کردن تلویزیون یا دستگاههای دیجیتالی دیگر از عواملی است که در عمر طولانی تاثیر میگذارد.