به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، براساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، استرس، سبب ایجاد تنش در ذهن و بدن میشود و از آنجایی که تنفسهای عمیق و تکنیک آرام سازی از روشهای کاهش تنش هستند، تنفس عمیق (دیافراگمی) یک شیوه سریع آرام کردن بدن است.
در توصیهها و پیامهای بهداشتی معاونت بهداشت که به منظور مواجهه با موقعیتهای تنش زا از جمله بیماری کرونا منتشر شده، آمده است: تنفس عمیق، سطح برانگیختگی بدن را به سرعت کاهش میدهد و اثر آرامبخش بر کل بدن دارد، به همین جهت برای انجام تنفس عمیق ابتدا در مکانی که احساس راحتی میکنید، دراز کشیده و بدن خود را در وضعیت آرامی قرار دهید، سپس یک دست را روی قفسه سینه و دست دیگر را روی شکم قرار دهید، وقتی عمل دم را انجام میدهید باید دستی که روی شکم قرار دارد بالا بیاید و وقتی بازدم را انجام میدهید دستتان پایین برود و شکم صاف شود.
تست روانشناسی | ذهن و روان شما چند ساله است؟
پس از انجام این اقدامات نفس بگیرید و هوا را به آرامی به درون ریه خود بفرستید و تا ۴ بشمارید در ادامه به آرامی هوا را از ریه خود خارج کرده و عمل دم و بازدم را چند بار تکرار کنید.
افراد باید روی تنفس خود تمرکز کرده و اجازه ندهند افکار دیگری وارد ذهنشان شود و در صورتی که بعد از این مراحل سرگیجه سراغتان آمد از ادامه تمرین صرف نظر کرده و به زمان دیگری موکول کنند.
تنفس عمیق باید به مدت ۵ دقیقه و دو بار در روز انجام شود؛ چرا که تکنیک آرمیدگی یا ریلکسیشن از طریق کاهش ضربان قلب، فشارخون و کند شدن تنفس باعث کاهش استرس و تنش عضلات میشود.
همچنین در این پیامهای آموزشی به شیوههای مختلف انجام تکنیک آرامیدگی اشاره و عنوان شده است برای انجام این تمرین در مرحله نخست مکانی راحت و آرام را برای تمرین انتخاب کنید. البته بهتر است زمانی از روز را برای تمرین در نظر بگیرید که احساس آرامش بیشتری دارید.
براساس این توصیهها، پس از انتخاب محل مورد نظر روی یک صندلی راحت نشسته، به آرامی نفس بکشید و سپس عضلات مختلف بدنتان را به ترتیب شُل کنید و همچنان به تنفس آرام و منظم خود ادامه دهید.
بهتر است آرمیدگی عضلانی را دو بار در روز انجام دهید و از آنجایی که تنفس عمیق و آرام سازی یک مهارت است و یادگیری آن نیاز به زمان دارد، به همین جهت این تکنیک را ابتدا در موقعیتهای عادی انجام داده و پس از کسب مهارت در موقعیتهای تنشزا، از آن استفاده کرده و خود را آرام کنید.