به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا، «کاتالپسی» جدیدترین نمایشنامه علی امیرریاحی است. روایت این کتاب با گفتوگوهای ۹ شخصیت داستان در فضای یک آپارتمان پرداخت شده است. دغدغههایی که شخصیتهای اصلی نمایشنامه با آن مواجهاند، مسائلی به نسبت مدرن در رابطه با زیست اجتماعی ـ فرهنگیشان است. «کاتالپسی» با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در ۸۰ صفحه به قیمت ۲۰۰۰۰ تومان منتشر شده است.
در نگاهی جزئیتر به نمایشنامه، شخصیتِ «کیانوش» نوعی بُرشِ محتوایی از تیپ یا شخصیتهای مدرن انسانی را نمایندگی میکند که در ارتباط با عنوان کتاب «کاتالپسی» به نوعی «بیجنبشی» نسبت به وقایع و بی احساسی نسبت به درد رسیدهاست. کیانوش اما لزوماً این بیجنشی را در فیزیکِ جسمی خود حس نمیکند او در واقع نسبت به وقایع زندگی به نوعی بیجنبشی و بیتفاوتی پناه بردهاست!
عنوان اثر دوم «خزان» است. این کتاب روایتِ گیرای انسانهایی است که مجال یافتند تا زیستن را از دریچه تجربههای شخصیشان روایت کنند. نویسندۀ کتاب، امکانِ بیان اندیشهها، خشمها و کلنجارهای درونی را به شخصیتهای قصه میدهد.
این کتاب، داستانِ همصحبتی و مکالمه دختری به نام «الیزابت» با پیرمردی ترانهسراست. «دنی»، پیرمردِ همسایه، فرصت گفتوگو و پرسش را به الیزابتِ کودک میدهد. الیزابت میتواند بیپروا و بدون واهمه بپرسد؛ پرسشهایی دربارۀ تصاویر، انسانها و رخدادها که درواقع با هرکدام، نوعی اندیشیدن را تمرین میکند؛ گفتوگوهایی که گاهی در ذهنِ الیزابتِ جوان هم تداوم پیدا میکنند و در نوع نگاه او به زندگی تأثیرگذارند.
جذابیتِ روایتِ داستان، نوعی سهیمشدن در تجربههای شخصیتهاست؛ از این رو فرقی نمیکند قصه از زبانِ «دنیِ» در کما روایت شود یا گاهی یک شخصیت، در دو تصویرِ کودکی و جوانیاش، واگویههایی مناسبِ سنوسالش را بازگو کند.
مؤلفِ کتاب، حتی این امکانِ هیجانانگیز را برای مخاطب فراهم میکند که از حدسهای طنزآمیزِ ذهنِ شخصیتهای داستان، آگاه شود! درواقع، در این رمان، اندیشهها و حتی حدسهای جزئی شخصیتهای داستان، از زبان خودشان و بدونِ ساختارهای کلاسیکِ روایتگری بیان میشوند. از این رو، نویسنده «خزان»، خواننده تیزهوشی را مطالبه میکند که بتواند واگویهها و حدیث نفسِ شخصیتها را از هم تشخیص دهد.
کتاب «خزان» نوشته آلی اسمیت با ترجمه آرمین کاظمیان به قیمت ۶۹۰۰۰ در ۲۱۲ صفحه به چاپ رسیده است.