به گزارش همشهری آنلاین به نقل از صدا و سیما، مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: استاد مودی استادکار طراح، ترسیم نقشه، بافنده و رنگرز قالیهای نفیس و سنتی در شهر مود خراسان جنوبی در فهرست میراث ملی ثبت شد. استاد مودی متولد ۱۳۱۵ از رنگرزان و بافندگان مشهور شهر مود شهرستان سربیشه و تنها بازمانده خانواده سرشناس و هنرمند مودی است. وی در ۶ سالگی تحت تعلیم پدر (استاد افضلبیک مودی) در هنر بافندگی قالی قرار گرفت و بعد از یک سال به هنر قالیبافی وارد شد و تا حدود ۱۳ سالگی به کار بافندگی پرداخت و از بافندگان زبردست و مطرح مود شد.
سیداحمد برآبادی افزود: دیدن نقشههای زیبای قالی که استاد محمدحسین دستجردی معروف به سعدی کشیده و در خانواده آنها بافته میشد موجب شد ذوق و علاقه استاد به نقشهکشی بیشتر از بافت نمود پیدا کند و وی با تمرین از روی نقشهها به تجربه و مهارت کافی دست یابد. به گونهای که اولین نقشه خود را در سن ۱۳ یا ۱۴ سالگی به بازار عرضه کرد. نقشههای لچک ترنج ربعی سعدی، غلطگاه، شاه صفی، درختی، کرمانی، گلفرنگ، خشتی، افشان، بتهجقه، بته امیری و... از نمونه نقشههای استاد جمشید مودی است.
وی گفت: از ویژگیهای متمایز این استاد پیشکسوت عدم کپی کاری نقشهها و دخل و تصرف در آنها بر اساس ذوق و سلیقه خود با حفظ اصالتهای نقشه بوده و هیچگاه اجازه نمیدادند از روی یک نقشه چند فرش بافته شود و همواره نقشههای جدید با طرح و رنگ جدید به متقاضیان ارائه میکرد. بافت بیش از ۵۰۰ تخته قالی و بیش از هزار نقشه از تلاشهای شبانه روزی این استاد برجسته است. آثار و تولیدات استاد جمشید مودی از گرانترین و مرغوبترین قالیهای مود محسوب میشده که تعدادی از این آثار بنا بر گفته شاهدان و تجار فرش بیرجند در موزههای ملی فرش ایران، لندن، فرانسه و آلمان خودنمایی میکند.