در طول چند سال گذشته کتاب‌های بسیاری درباره کرونا نوشته شده است که از شاخص‌ترین آنها می‌توان به «پیکان آپولو» نوشته نیکولاس کریستاکیس استاد دانشگاه ییل آمریکا اشاره کرد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا، لیت‌هاب نوشت شاید شبیه یک داستان تخیلی بود اگر سال پیش، کسی از ویروسی سخن می‌گفت که زندگی بشر را مثل جنگی جهانی به چالش‌می‌کشد. چند کتاب ویروس کرونا را شاید پیش‌بینی کرده باشند ولی مهمتر از پیش‌بینی این ویروس و حوادثی شبیه این زندگی کردن با آن و در کنار آن است. در طول چند سال گذشته کتاب‌های بسیاری درباره کرونا نوشته شده است که از شاخص‌ترین آنها می‌توان به «پیکان آپولو» نوشته نیکولاس کریستاکیس استاد دانشگاه ییل آمریکا اشاره کرد که در این کتاب درباره سبک زندگی همراه کرونا و تاثیر این ویروس بر زندگی بشریت نوشته است.
 
کریستاکیس پزشک و جامعه‌شناس در حال حاضر مدیر آزمایشگاه دیرینه‌شناسی دانشگاه ییل است و سال‌ها در داستان‌ها و حوادث دوران باستان تحقیق کرده است. او در دانشگاه آمریکایی ییل در رشته علوم طبیعی تدریس می‌کند و اعتقاد دارد مطالعه داستان‌های دوران باستان اطلاعات و آگاهی بیشتری در رفتار و برخورد با ویروس کرونا به دست می‌دهد.
 
کتاب کریستاکیس درباره تاثیر ویروس کرونا بر زندگی بشریت در اکتبر سال ۲۰۲۰ منتشر شد و از آن موقع تا کنون با استقبال زیادی روبرو شده است. اندرو کین خبرنگار و کارشناس کتاب‌های سیاسی به بهانه انتشار این کتاب گفتگویی با این استاد دانشگاه آمریکایی انجام داده است:
 

  • عنوان کتاب شما برگرفته از آپولو یکی از افسانه‌های هومر است. چه چیزی باعث شد از این عنوان برای کتابی که درباره تاثیر کرونا بر زندگی بشریت نوشته شده است، استفاده کنید؟

خب، بله ممکن است در نگاه اول ارتباطی وجود نداشته باشد و اطلاعات کتاب هم چیزی نشان نمی‌دهد چون اکثر مطالب کتاب شرح مطالعات تیم دانشگاه درباره ویروس و آسیب‌شناسی آن در نوع بشر است ولی یکی از نکاتی که در این کتاب خواستم دیگران را از آن مطلع کنم این واقعیت بود که چه چیزی دارد بر سر بشر می‌آید. ولی وقتی به داستان‌های دوران باستان نگاه کنید متوجه خواهید شد که این حادثه چیز عجیبی نیست. حتی در انجیل نیز صحبت از طاعون شده است و معلوم است که در داستان‌های دوران باستان و رنسانس مثل کارهای شکسپیر و سروانتس نیز نمونه‌های مشابهی دیده می‌شود.
 

  • نظرات درباره داستان‌های دوران باستان و ارتباط آن با حوادث امروزی چیست؟

در واقع کتاب من دوباره نویسی ایلیاد و داستان‌های دوران باستان است. مردم با خواندن داستان‌های قدیم بهتر می‌توانند ویروس کرونا را درک کنند و اینکه این موجودات ذره‌بینی هیچ وقت از انسان دور نبوده و همیشه با او زندگی کردند.
 

  • به عبارتی می‌خواهید بگویید که داستان‌ها همیشه در طول تاریخ تکرار می‌شوند؟ در واقع شخصیت کتاب شما همان ایلیاد است؟

البته در واقع در کتاب من داستان‌ها و شعرها گفته نشده است ولی می‌خواستم با انتخاب این رمان مخاطبان خود را تشویق به خواندن داستان‌های دوران باستان کنم. آنجا می‌خوانیم که موجودات ریز و میکروسکوپی به بشر حمله می‌کنند که در داستان‌های هومر از آنها با پیکان‌های نامرئی از سوی خداوند یاد شده است. پیکان آپولو درباره طاعون‌های دوره باستان نوشته نشده است ولی به خوبی می‌گوید که کرونا می‌تواند همان طاعون دوران مدرن باشد.