همشهری‌آنلاین: حمید بهبهانی در سال ۱۳۱۹ در شهر شیراز در استان فارس متولد شد. وی در وی در دولت محمود احمدی نژاد(دولت نهم) وزیر وزارتخانه سابق راه و ترابری بود. بهبهانی در ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ درگذشت.

بهبهانی در حالی‌ در ۲۲ مرداد۱۳۸۷ وارد کابینه اول محمود احمدی نژاد شد که محمد رحمتی وزیر پیشین راه و ترابری تنها یک سال مانده به پایان کارش این وزارتخانه را ترک کرد.

بهبهانی‌ اما در کابینه دوم احمدی نژاد هم که در ۱۲ شهریور ۱۳۸۸ تشکیل شد،  از مجلس  هشتم رای اعتماد گرفت و در وزارت راه کماکان به خدمتش ادامه داد.

سوابق اجرایی و تحصیلی:

بهبهانی دارای دکترای تخصصی عمران با گرایش حمل و نقل و ترافیک از دانشگاه "کینزول" فلوریدا است و هم اکنون به عنوان استاد دانشگاه‌های معتبر کشور از اعتبار بالایی در بین صاحب نظران و مهندسان کشور برخوردار می‌باشد.

وی از سوی دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهور به عضویت در شورای عالی تدوین برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور که از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳ قرار است در کشور به اجرا در آید، منصوب شده است.

بهبهانی از ابتدای فعالیت دولت نهم نیز مشاور دکتر محمود احمدی نژاد در امور حمل و نقل کشور بوده و در این زمینه انجام وظیفه کرده است.

وی همچنین طی سال های ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۹ به عنوان استادیار، و طی سال های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ به عنوان دانشیار و از سال ۱۳۸۰ تاکنون دارای کرسی استادی کامل در دانشگاه علم و صنعت ایران بوده است.

از دکتر بهبهانی با توجه به سوابق طولانی در عرصه های مختلف علمی، همچنین تالیف‌هایی افزون بر ۱۱ عنوان کتاب تخصصی در زمینه‌های مهندسی راه و ترافیک و ۸۶ عنوان مقاله پژوهشی در نشریات و مراکز معتبر علمی بین المللی وجود دارد.

بهبهانی همچنین دارای رتبه نخست خدمتگزاری توسعه در جشنواره خاتم و برگزیده جشنواره خوارزمی است و در کنفرانس مهندسی حمل و نقل و ترافیک نیز از سوی کارشناسان به وی لقب "پدر راه ایران" داده شده است.

همچنین وی در کارنامه اجرایی خود عنوان مشاور مالی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران، دو دوره ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران را دارد و مدت بیست سال از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۷۷ به عنوان رئیس دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت فعالیت کرد.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی، عدم رای اعتماد به حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری را در روز ۱۲ بهمن‌ سال ۱۳۸۹ به رای گذاشتند که با ۱۴۷ رای موافق، ۷۸ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۳۴ رای مأخوذه، نمایندگان رأی اعتمادشان را از وی برداشتند و برکنار شد.

آخرین بروزرسانی  Apr ۸, ۲۰۲۴ - دوشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۳
 

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها