صفحه جدیدی راه‌اندازی کردیم و نامش را گذاشتیم «کارشناس محله» تا شهروندان سؤالات خود را در این صفحه مطرح کنندو ما آن را با کارشناس مربوطه در میان گذاشته و پاسخ‌های لازم را دریافت کنیم.

همشهری آنلاین _ مریم قاسمی:   کارشناس محله در حوزه‌های مختلف حقوقی، پزشکی، آموزشی، کارآفرینی، خدمات عمومی و... آماده پاسخگویی به سؤالات شماست. اگر سؤالی ذهن شما را مشغول کرده همین حالا گوشی را بردارید و با شماره ۲۳۰۲۳۴۸۳ تماس بگیرید.

شهروند

  • چگونه خانه فرسوده‌ را نوسازی کنیم؟

۷۵ ساله و بازنشسته یکی از شرکت‌های خودروسازی هستم. خانه‌ای که با خانواده‌ام در آن زندگی می‌کنم حدود ۵۰‌متر است و بیش از ۴۰ سال قدمت دارد. خانواده‌های اطراف هم همین وضع را دارند و به‌ندرت خانه‌ای بزرگ‌تر از این متراژ پیدا می‌شود. مشکلی که با کارشناس محله می‌خواهم در میان بگذارم درباره چگونگی نوسازی خانه فرسوده‌ام است. از یک‌سو حقوق ماهانه ناچیزی دارم و به تنهایی از عهده ساخت‌وساز برنمی آیم و از سوی دیگر من و همسرم و فرزند معلولی که در خانه داریم از این وضع خسته شده‌ایم و می‌خواهم‌کاری انجام دهم. لطفاً در این زمینه راهنمایی‌مان کنید.

کارشناس محله

حسین بردبار، فعال حوزه معماری و شهرسازی
  • بهترین راه، مشارکت با همسایه‌هاست

مشکل بیشتر خانه‌های متراژ پایین این است که سرمایه‌گذاران به این املاک توجهی ندارند، چراکه سود و منفعتی برایشان ندارد. ضمن اینکه بیشتر این خانه‌ها در کوچه‌های ۴ متری قرار دارند و با طرح عقب‌نشینی املاک بخشی از زمین صرف تعریض معبر شده و خانه کوچک‌تر می‌شود. به نظر من بهترین راه‌حل برای چنین مشکلی، مشارکت گروهی مالکان چند پلاک فرسوده و ریزدانه است تا زمینه مشارکت سرمایه‌گذار برای تخریب و نوسازی این خانه‌ها فراهم شود.