برای طراحی سایت چه مراحلی باید طی شود؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا به هدف طراحی سایت می‌پردازیم و بعد بررسی خواهیم کرد که برای طراحی یک سایت به چه چیزهایی نیاز داریم و مراحل طراحی و انواع طراحی را توضیح خواهیم داد.

به گزارش همشهری آنلاین، امروزه برای هر هدف و کسب و کار یک سایت طراحی می شود تا به‌عنوان پایگاه اطلاع‌رسانی‌، فروش و… مورد استفاده قرار گیرد. موفق ترین این سایت ها آن‌هایی هستند که اصول طراحی و بهینه‌سازی سایت را به ‌خوبی رعایت کرده‌اند تا محتوای سایت خود را باکیفیت بالا به مخاطبان خود نمایش دهند.

طراحی و ساخت یک وب‌سایت کارآمد و موفق با رعایت اصول طراحی این امکان برای شما فراهم میسازد تا در کمترین زمان اطلاعات کس و کاری شما مانند مقاله و محصول و هرآنچه مرتبط با سایت و هدف شما است به‌همراه مشخصات کامل آن‌، در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

با طراحی سایت شما می توانید در کمترین زمان شاهد افزایش مشتری، مخاطب و هممچنین پیشرفت کسب و کار و رشد درآمد خود باشید.

موارد لازم برای طراحی سایت

مهمترین عامل برای تبدیل شدن به یک طراح سایت و طراحی یک سایت فراگیری مفاهیم اولیه و بعد تجربه است. بهترین روش یادگیری طراحی سایت آموزش های پروژه محور در این زمینه است. در این روش شما همزمان با آموزش پروژه هایی رانیز انجام می دهید و تجربه اولیه خود را در زمینه توسعه و آنلاین کردن یک سایت را بدست می آورید.

در ادامه موارد لازم برای تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه ای را برایتان خواهیم گفت:

فراگیری زبان HTML
فراگیری زبان CSS
فراگیری زبان جاوا اسکریپت
فراگیری یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور مثل PHP
 

گام اول: فراگیری زبان HTML

HTML مخفف (Hyper Text Markup Language)، که در فارسی به آن «زبان نشانه‌گذاری ابرمتن» می‌گویند. یکی از زبان های اصلی برای طرای یک وبسایت است از این زبان برای ایجاد بدنه اصلی و ساختارکلی صفحات وب استفاده می شود. این زبان با تگ‌ کار می‌کند و این تگ‌ها هستند که مشخص می‌کنند در صفحه وب از چه عناصری استفاده شده است.

گام دوم: فراگیری زبان CSS

دومین قدم برای کسی که یک طراح سایت شود یادگیری زبان CSS و استفاده از آن است از این زبان برای زیباسازی و فرم دهی صفحات وب استفاده می شود. کاربرد این زبان به اینصورت است که به کمک CSS می‌توانید خصوصیاتی همچون رنگ‌، فونت‌، ابعاد، سایز، نحوه چیدمان عناصر و… را در صفحه وب تعیین کنید.

گام سوم: فراگیری زبان جاوا اسکریپت

استقبال بیشتر کاربران از سایت های تعاملی و پویا این شرایط را برای طراحان سایت ایجاد کرده است تا به یادگیری زبان جوا  اسکریپت نیز بپردازند. جاوا اسکریپت از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی برای پویا کردن سایت است که از شیوه های مختلف برنامه نویسی پشتیبانی می‌کند.

از این زبان می‌توان برای برنامه نویسی سمت سرور (Server Side)، اپلیکیشن‌های موبایل، بازی و اپلیکیشن‌های دسکتاپ استفاده کرد.

همانطور که میبینید تنها یادگیری HTML و CSS برای طراحی سایت کافی نیست و با تسلط به این دو زبان تنها قادر به طراحی صفحات وب ایستا خواهید بود.

گام چهارم: فراگیری یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور مثل PHP

این را در نظر داشته باشید که برنامه نویسان وب به دو دسته تقسیم می‌شوند:

برنامه‌نویسان سمت کاربر(Client-side): به طراحی ظاهر سایت می‌پردازند
برنامه‌نویسان سمت سرور(Server-side): به پیاده‌سازی منطق سایت می‌پردازند
درست است که برای یک سایت خوب فرم و زیبایی اهمیت بسیاری دارد اما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که تنها طراحی زیبا کافی نیست و سایت باید علاوه بر طراحی زیبا دارای محتوای مفید و کارآمد نیز باشد. سایت ها باید به نحوی طراحی شوند که برای کاربران مفید بوده و پاسخگوی نیازهای آن ها باشند.

در پروژه‌های بزرگ تحت وب استفاده از یک زبان سمت سرور ضروری است. اهمیت استفاده از یک زبان برنامه نویسی زمانی به خوبی مشخص می شود که می خواهیم بین کاربر، پایگاه داده و سرور ارتباط برقرار کنیم.

با یادگیری php می‌توانید اسکریپت‌هایی برای دریافت اطلاعات از کاربران بنویسید و بعد از پردازش این اطلاعات، آن‌ها را به کاربر برگردانید.

مراحل طراحی وبسایت

طراحی وبسایت به معنی طراحی، ساخت و راه‌اندازی یک وب‌سایت یا بهینه‌سازی یک سایت قدیمی در بستر اینترنت است.

Web Design (وب دیزاین) شامل ۴ مرحله اصلی است که در ادامه آن ها را نام برده و هرکدام را شرح می‌دهیم:

مرحله ۱: طراحی وایر فریم

ابتدا نمای کلی سایت را طراحی میکنیم. فراموش نکنید که تمام مراحل طراحی سایت را با توجه به نوع سایت و نیاز مشتری پیش برده و انجام دهید.

منظور از نمای کلی سایت یک نقشه کلی از صفحات سایت و تعیین جایگاه و چیدمان المان ها و عناصر مختلف است.

این مرحله از طراحی وبسایت را طراحی وایر فریم مگویند.

مرحله ۲: طراحی گرافیک سایت

پس از گذراندن مرحله اول و مشخص شدن محل قرارگیری عناصر سایت، باید سایت را طراحی کنیم. در این مرحله با توجه به نوع کسب و کار اینترنی و با استفاده از نرم افزارهای مخصوص رنگ بندی وگرافیک سایت طراحی می شود.

مرحله ۳: کدنویسی و برنامه‌نویسی

باتوجه به سایت طراحی شده و نیاز مشتری، در این مرحله می‌توان از روش‌های مختلفی برای مدیریت سایت استفاده کرد. سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و یا طراحی یک فرم ورک اختصاصی برنامه نویسی.

تصمیم گیری در این بخش بسته به نیاز مشتری و بودجه او برای صرف هزینه سایت است.

مرحله ۴: راه‌اندازی سایت

پس از انجام ۳ مرحله قبل، به راه‌اندازی سایت در بستر جهانی اینترنت می‌پردازیم. در این مرحله پس از تهیه هاست و نام دامنه مناسب سایت را پیکربندی کرده و در دسترس عموم قرار می دهیم.

نتیجه‌گیری

با یادگیری چهار زبان HTMAL ،CSS، java، php و درک چهار مرحله طراحی وبسایت و دیدن فیلم های آموزشی می توانید به راحتی سایت کسب و کار خود را طراحی کنید. برای یادگیری و موفقیت بیشتر بهتر است همزمان با یادگیری، پروژه های مرتبط را نیز انجام دهید.

منبع: اسپوتنیک