معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، تمهیدات و پروتکل‌های بهداشتی برای برگزاری دومین کنکور زمانه کرونا را تشریح کرد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مهندس محسن فرهادی معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه امسال تجربه دوم برگزاری کنکور در شرایط کرونا است، گفت: سال قبل همکاری خوبی با نهادهای مرتبط و متقاضیان داشتیم و امسال هم ایرادات و مشکلات و نقاط ضعفی که احتمالا سال گذشته در آزمون مشاهده شد را سعی کردیم برطرف کنیم.

وی افزود: پس از کنکور سراسری، برگزاری کنکور ارشد و دکتری را هم خواهیم داشت و در حال همکاری کامل با نهادهای مرتبط همچون وزارت علوم، سازمان سنجش و ... هستیم‌. خوشبختانه کنکور سال گذشته در شرایط ایمنی برگزار شد، اما امسال با توجه به اینکه شاهد بروز سوش‌های جدید ویروس کرونا به‌ویژه انگلیسی هستیم، تمهیدات ویژه‌تری اندیشیده شده و یکی از تاکیدات اصلی ما برقراری تهویه مناسب در حوزه‌های آزمون است‌.

 فرهادی گفت: جانمایی‌ها با بازرسی‌های مشترک انجام شده است و بازرسان بهداشت محیط دانشگاه‌های علوم پزشکی با عوامل و برگزارکنندگان سازمان سنجش در استان‌ها همکاری لازم را انجام داده‌اند و امیدواریم این جانمایی‌ها مشکل تهویه را به حداقل ممکن برساند.

تلاش می‌کنیم کنکور در فضای باز برگزار شود

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: شرط اول ما این است که اگر مقدور بود کنکور در فضای باز برگزار شود، اما با توجه به گرمای هوا ممکن است همه حوزه‌ها نتوانند در فضای باز برگزار کنند که در این صورت، توجه ویژه ما بر تهویه حوزه‌ها است. از طرفی استفاده از ماسک برای مراقبین و داوطلبان شرط اصلی است و حتی تمهیداتی اندیشیده شده تا سازمان سنجش در حوزه‌های امتحانی ماسک داشته باشند تا اگر ماسک کسی خیس شد، پاره شد و ... بتوانند ماسک در اختیار او بگذارند تا داوطلب دچار استرس نشود. بنابراین تاکید ما بر جانمایی مناسب بین متقاضیان، زدن ماسک، گندزدایی سطوح و ضدعفونی دست‌ها است.

فرهادی ادامه داد: صندلی داوطلبان با فاصله حداقل دو متری چیده می‌شود؛ یعنی یک فضای ۴ متر مربعی دور متقاضی آزاد است‌. همچنین ورود و خروج و جلوگیری از تجمع در این زمان‌ها مدیریت می‌شود. بر خلاف رسم سال‌های پیشین سوالات نباید روی زمین قرار گیرد و باید مستقیما تحویل داوطلب شود. در حال حاضر عمده نگرانی ما تجمع والدین در مقابل حوزه‌های امتحانی است که ممکن است پروتکل‌ها رعایت نشود و درخواست ویژه ما این است که اگر می‌خواهند منتظر فرزندشان باشند تجمع نکنند.

وی با تاکید بر اینکه استعلام کرونا مثبت‌های ثبت شده در سامانه وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: برای این افراد تمهیداتی دیده شده است اگر حالشان مناسب است به صورت قرنطینه در حوزه امتحان می‌دهند و اگر در بیمارستان بستری هستند با توجه به امکانات و هماهنگی‌هایی که با معاونت درمان وزارت بهداشت شده، در بیمارستان آزمون خواهند داد و مراقب هم با لباس و تمهیدات مراقبتی فعالیت خواهد کرد. ما سال قبل متقاضی امتحان مبتلا به کرونا چه در بیمارستان و چه به شکل مستقل نداشتیم که از او امتحان گرفته نشود و با تجربه سال قبل امسال هم چنین مشکلی نخواهیم داشت.

سلامت مراقبین بررسی می‌شود

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: داوطلبان حتما ماسک و نوشت‌افزار شخصی به همراه داشته باشند و هنگام خروج هم برای بررسی سوالات تجمع نکنند.

وی با بیان اینکه ناظران بهداشتی محیط برای بررسی شرایط در همه حوزه‌ها حضور خواهند داشت، گفت: این مطلب به معنای این نیست که ناظران درون حوزه مستقر شوند؛ چون نیازی به استقرارشان نیست زیرا هم سبب شلوغی حوزه می‌شوند و هم تعداد همکاران ما به گونه‌ای است که باید حوزه‌های مختلف را تحت پوشش قرار دهند.

فرهادی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است مراقبین امتحانی پیش از جلسه تست کرونا بدهند یا خیر؟، گفت: پروتکل‌ها نمی‌گوید از کسی که با بیمار در تماس نبوده و علائمی ندارد تست گرفته شود اما حتما سلامت‌شان از سامانه وزارت بهداشت استعلام می‌شود.

این مسئول افزود: سال قبل داوطلبین موظف بودند با ثبت نام در سامانه salamat.gov.ir اقدام به خود اظهاری درخصوص سلامت خود کنند اما، امسال کارشان راحت شده و ما کد ملی متقاضیان را از سازمان سنجش گرفته‌ایم و خودمان استعلام کرده‌ایم و بیماران را شناسایی می‌کنیم.

فرهادی در رابطه با نحوه گزارش تخلف در اجرای پروتکل‌ها، تصریح کرد: اگر داوطلبان، بازرسان ما را دیدند، می‌توانند تخلف احتمالی را به آنها گزارش دهند. در غیر این صورت طی تماس با شماره تلفن ۱۹۰ مشکل را گزارش دهند.

برچسب‌ها