تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۹

معاون میراث فرهنگی سازمان گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی گیلان گفت: مرمت خانه‌های تاریخی در گیلان همزمان توسط دو بخش دولتی و خصوصی انجام می‌شود.

ولی جهانی با بیان اینکه در گیلان ۵۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده داریم که نیازمند حفاظت و نگهداری هستند به همشهری آنلاین، گفت: از این تعداد،  ۱۵۰۰ خانه، بقعه و بنای تاریخی اند که حدود ۷۰ درصد این بناها فقط ملک و خانه تاریخی هستند. در مجموع حدود ۲۵ تا ۳۰ خانه تاریخی گیلان در دست مرمت و احیا قرار دارند.

معاون میراث فرهنگی از خانه های (امیر و زهرا) راهنما در ساغریسازان و خانه شیرازی در استادسرای رشت از الگوهای موفق مرمت و احیای خانه های تاریخی در استان نام برد و گفت: این خانه‌ها از سوی بخش خصوصی در دست مرمت قرار دارند.

وی اضافه کرد: خانه‌های تاریخی در ماسوله، بنای قندچیان (ساختمان بانک ملی) در انزلی و ساختمان‌های شیلاتی در کیاشهر و کارخانه فالاتوری ابریشم در لنگرود نیز از نمونه‌های موفق مرمت تاریخی تحت نظارت میراث فرهنگی در استان هستند که مطابق با الگوی سنتی و بومی منطقه مرمت شده‌اند.

جهانی با بیان اینکه مرمت خانه‌های تاریخی می‌توانند الگوی موفقی در حفاظت از بناهای تاریخی استان باشند، افزود: شهروندان و افراد حقیقی که این قبیل خانه‌ها در اختیارشان است می‌توانند با مراجعه به میراث فرهنگی نسبت به درخواست تسهیلات مرمت از بانک اقدام کنند. در حال حاضر خانه‌های حنانی و شیرازی برای دریافت تسهیلات ۸ میلیارد تومانی به بانک معرفی شده‌اند.

وی با تاکید به اینکه با مرمت و باز آفرینی این بناها، هویت و تاریخ فراموش شده آنها احیا می‌شود، افزود: متاسفانه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در این خصوص ضعیف است و تلاش می‌کنیم با روشنگری در بحث مرمت خانه های تاریخی، مدیریت شهری و روستایی را هر چه بیشتر در این کار درگیر کنیم.