«ولی جهانی» با اشاره به اینکه طبق مستندات موجود این کاخ در ۵۰ سال گذشته دچار آتشسوزی شده، به همشهری آنلاین گفت: بر اساس بررسیهای کارشناسان میراث فرهنگی، نمای اصلی عمارت سردار امجد که بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد با مصالح ساختمانی بومی از نوع آجر و اندود ساخته شده بود.
وی افزود: بعد از آتشسوزی، نمای بیرونی بنا با کاشیکاری آبیرنگ مرمت شد. از این رو، با توجه به وظایف ذاتی میراث فرهنگی در مرمت بناها و آثار تاریخی و لزوم بازگشت بنای کاخ به حالت اولیه خود، مقرر شد این بنا مرمت شود.
معاون میراث فرهنگی گیلان اعتبار مورد نیاز این پروژه را ۳ میلیارد تومان در اوراق ۱۴۰۲ عنوان کرد و افزود: نمایش مصالح اصلی در بنای کاخ امجد تالش از اهداف این طرح است.
جهانی تأکید کرد: مرمت دوباره کاخ سردار امجدد خللی در ثبت میراثی اثر وارد نمیکند.
کاخهای ییلاقی سردار امجد، مربوط به دوره قاجاریه، در روستای ییلاقی مریان از توابع بخش مرکزی تالش و در ۳۵کیلومتری این شهر و در ارتفاع ۱۰۸۰متری از سطح دریا قرار دارد. در این روستا بزرگترین گورستان عصر آهن با دخمههای سهطبقه سنگچین با تمام لوازم زندگی کشف شده که نشاندهنده تمدن این روستا در اعصار گذشته است. این بنا در دو ساختمان جداگانه احداث و خاننشین آن نیز بهصورت دوطبقه ساخته شده است. از دو بنای مجلل و باشکوه موجود یکی از آنها در چند سال گذشته تا حدودی بههمت میراث فرهنگی مرمت شده بود.
نظر شما