به گزارش همشهری آنلاین به نقل از الجزیره، پاپیروس سازان مصر با وجود رکود گردشگری در روستای القراموص، در ۸۰ کیلومتری شمال شرقی قاهره، سنت خود را زنده نگه داشتهاند.
در مزارع سرسبز و حاصلخیز دره دلتا، کشاورزان و صنعتگران با زنده نگه داشتن سنت فرعونی ساخت پاپیروس برای امرار معاش تلاش میکنند.
در دهه ۱۹۷۰، یک معلم هنر در روستای القراموص به کشاورزان تکنیکهای هزارهای را آموخت که برای تبدیل این گیاه به کاغذ و تزئین آن با نقاشیها و متنهای باستانی استفاده میشد.
پاپیروس که زمانی توسط مصریان باستان به عنوان کاغذ نوشتار استفاده میشد، امروزه توسط هنرمندان محلی با خط هیروگلیف، خط عربی و طرحهایی از دوران باستان و طبیعت تزئین میشود و یک سوغاتی پر طرفدار است.
گردشگری مصر از زمان انقلاب سال ۲۰۱۱ و پس از آن، سرنگونی هواپیمای مسافربری روسی توسط گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۱۵ دچار مشکل شده است. شیوع کرونا نیز به این بخش آسیبی مضاعف وارد کرد.
مصر سال گذشته تنها ۴ میلیارد دلار درآمد از صنعت گردشگری خود داشته که یک چهارم درآمد پیش از بحران کرونا است.
به همین ترتیب روستای قراموص که امروز ۲۵ مزرعه فعال پاپیروس برای تامین زندگی اهالی خود دارد، قبل از انقلاب حدود ۵۰۰ مرزعه فعال داشت با این حال مردم این روستا تلاش میکنند این سنت را زنده نگه دارند.
گیاه پاپیروس، با شاخ و برگهای بادبزن شکل خود در آب رشد میکند و میتواند چهار متر طول پیدا کند. شکل این گیاه الهام بخش تزئین معابد مصر باستان بوده است.
برای ساخت کاغذ، کارگران با استفاده از سیم، ساقه ها را به نوارهای نازک برش میدهند و در آب غوطهور میکنند؛ سپس به صورت لایهای روی هم قرار میدهند تا ورق ایجاد شود.
ورق ها را در یک دستگاه فشار قرار میگیرند تا شکلی منسجم پیدا کنند؛ کاغذ حاصل شده قبل از استفاده در آفتاب خشک میشود.
برخی تاجران مصری در تلاشند تا پاپیروس را برای تولید محصولاتی مانند دفترهای یادداشت و دفترهای طراحی استفاده کنند. برخی نیز به فروش آنلاین این محصول روی آوردهاند.
در نزدیکی اهرام معروف جیزه در حدود ۱۰۰ کیلومتری این روستا، محصولات پاپیروسی همچنان طرفداران زیادی بین گردشگران دارد.