به گزارش همشهری آنلاین، در فرهنگ غذایی ایران، مهارت در طبخ قورمهسبزی به نوعی بیانگر حرفه ای بودن سرآشپز است. دلیل این مساله این است که سبزی و گوشت داخل قورمهسبزی تنها با کنار هم پختن، لعاب نمیاندازد و اگر بخواهید یک قورمهسبزی روغن انداخته و جا افتاده داشته باشید، باید حتما به یکسری نکات توجه کنید. با رعایت این نکات میتوانید مطمئن باشید که نتیجه کار بسیار رضایتبخش خواهد بود. البته این ترفندها تنها مربوط به مراحل پخت نیستند و از هنگام آمادهسازی مواد اولیه باید حواستان را جمع کنید. ما در این مطلب روشهای تضمینی و قدم به قدم را برای طبخ یک قورمهسبزی خوشمزه برایتان گردآوری کردهایم. با ما همراه باشید.
- طرز تهیه کیک زبرا | فوت و فن درست کردن کیک دو رنگ و راه راه
- طرز تهیه سیب زمینی سوخاری به سادهترین روش
رمز و راز قورمهسبزی خوشمزه
انتخاب سبزی مناسب
در شهرهای مختلف ایران، از انواع سبزی مختلفی برای قورمهسبزی استفاده میشود. اما عنصر ثابت در همه این دستور پختها، اسفناج و تره است. البته همانطور که میدانید، اسفناج در همه فصول در دسترس نیست و در چنین مواقعی میتوانید از برگ چغندر استفاده کنید.
خرد کردن سبزی
برخلاف آش و کوکو که نیازی نیست سبزی خیلی خرد شود، برای خورش قورمهسبزی باید سبزی را حسابی ریز خرد کنید. سبزی هایی که درشت خرد شده باشند، حتی با مدت زمان پخت طولانی هم به اندازه لازم غلیظ نمیشوند و در نتیجه خورش شما به روغن نمیافتد. اگر از دستگاه سبزی خرد کن استفاده می کنید، حتما دو بار سبزی را خرد کنید. اگر هم از چاقو استفاده میکنید، بسیار با حوصله این کار را انجام دهید. حتما از چاقوی تیز استفاده کنید، چرا که باید سبزی خرد شود نه اینکه له شود.
گوشت گوسفندی
قورمهسبزی را میتوان با انواع گوشت و یا مرغ طبخ کرد. اما گوشت گوسفندی، به نسبت سایر گوشتها قوام بیشتری به خورش میدهد. در صورتی که طرفدار گوشت گوسفندی هستید، حتما برای خورش قورمهسبزی از آن استفاده کنید.
تفت دادن گوشت و سبزی
میزان تفت دادن سبزی، کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. بعضیها سبزی را بسیار زیاد تفت میدهند تا جایی که خورش قورمهسبزی کاملا سیاه میشود و بعضی نیز دوست دارند تا قورمهسبزی را کاملا سبز تهیه کنند. در هر صورت این اصل پا برجاست که باید سبزی تفت داده شود و بهتر است حتما گوشت نیز با آن تفت دهید تا حسابی خورش شما لعاب بیندازد.
آب زیاد، هرگز!
هر چقدر هم طرفدار خورشهای آبکی باشید، نمیتوانید انتظار داشته باشید تا خورش قورمهسبزی را هم خیلی آبدار و هم جا افتاده و به روغن افتاده درست کنید. بهترین کار این است که از همان ابتدا به اندازه کافی در خورش آب بریزید تا مجبور نشوید برای اینکه خورش کامل بپزد دوباره به آن آب اضافه کنید.
ترفند فسنجان برای قورمهسبزی
همه میدانند که با اضافه کردن یخ به فسنجان، باعث به روغن افتادن آن میشوند، اما کمتر کسی این ترفند را برای قورمهسبزی اجرا میکند. پس این بار که دیدید خورش شما چندان به روغن نیفتاده کافی است چند قالب یخ به آن اضافه کنید. با این کار به خورش شوک وارد شده و در نتیجه روغن سبزی آزاد میشود.
صبور باشید
به قولی هر کسی طاووس خواهد جور هندوستان کشد! اگر دلتان یک قورمهسبزی جا افتاده میخواهد نمیتوانید انتظار داشته باشید که به اندازه یک املت ساده برایش وقت بگذارید؛ خورش قورمه سبزی باید حداقل ۴ ساعت بپزد. هرچه بیشتر بهتر. برای اینکه حبوبات له نشود آن را در زمان مناسب به خورش اضافه کنید.
وقتشناس باشید
برای همه خورشهایی که در آن گوشت و حبوبات وجود دارد، نباید از ابتدا نمک اضافه کنید. نمک باعث دیر پز شدن حبوبات و گوشت میشود. می توانید سایر ادویهها را از ابتدا بریزید اما اجازه دهید تا خورش بپزد و در اواخر پخت نمک را به خورش اضافه کنید.
ترشیجات را سر موقع بریزید
هر کسی به شکل متفاوتی قورمهسبزی را ترش می کند. این نکته را در نظر داشته باشید که ترشیجات اسیدی هستند و همین مساله میتواند باعث دیرپز شدن خورش شما شود. پس آبلیمو یا آبغوره را همچون نمک، در اواخر پخت به خورش اضافه کنید.
چگونه تلخی آبلیمو را بگیریم؟ | روشهای نگهداری از آبلیموی تازه
از عطر خورش لذت ببرید
اواخر پخت قورمهسبزی، درست بعد از اینکه نمک و آبلیمو را اضافه کردید، در قابلمه را نیمه باز بگذارید. با این کار آب سبزی با شدت بیشتری بخار شده و خورش شما لعابدار میشود. در پایان روغن سیاه رنگ روی قورمهسبزی را جدا کنید و روی هر بشقاب کمی بریزید.
منبع: chishi