تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۸

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در بازدید های هفتگی خود به محله هرندی رفت و در تشریح محله گردی اش گفت: «به محض اینکه پا در محله بگذارید، صف معتادانی را می‌بینید که به صورت گروهی یا تک نفره در حال استعمال مواد مخدر هستند و آسیب های اجتماعی در این محله بیداد می کند.»

به گزارش همشهری آنلاین، محله هرندی این روزها به کلونی آسیب اجتماعی در پایتخت تبدیل شده است و ناصر امانی در بازدید از این محله گفت که هرچند نیازمند حضور تمام ارکان نظام برای حل مشکل هرندی هستیم اما شهرداری نباید از زیر بار وظایف خود شانه خالی کند.
او ادامه داد: «آخر دنیا انگار اینجاست؛ در خیابان‌ها که قدم بزنید، کم‌تر آدمی می بینید که ظاهری معمولی داشته باشد، تعداد زیادی از افراد یا معتادند یا مواد فروش و خلافکار. مابقی از ترس جانشان در خانه‌ها حبس شده‌اند. دمادم صبح، عصر و شب، دیگر کسی جرات حضور در کوچه و خیابان ندارد.»
امانی با بیان اینکه قیمت خانه در هرندی بسیار پایین است؛ اظهار کرد: «خانه در نهایت متری ۱۲ میلیون تومان فروخته و یک میلیون تومان اجاره داده می شود. این قیمت پایین علتی جز حضور پرقدرت معتادان و ناامنی صدردصدی ندارد. کلونی توزیع مواد مخدر در محله مشخص است و اهالی می‌دانند در هر خانه چه اتفاقی می افتد، پلیس هم می‌داند، اما آب از آب تکان نمی‌خورد. فساد، فحشا، اعتیاد و انواع جرائم؛ در هرندی، پشت در خانه‌ها نیست، روبروی چشمانت، در کوچه‌ها و خیابان‌هاست اما اهالی جز آنکه بدون هیچ واکنشی از کنار آن‌ها رد شده و خود را سالم به خانه برسانند، هیچ توقع دیگری ندارند.»
امانی ادامه داد: «هر هزینه‌کردی در این محله؛ هیچ فایده‌ای ندارد؛ چون امنیتی نیست که در سایه این امنیت بتوان رنگ و بوی محله را تغییر داد. سرقت، مختص یک شب نیست، هر روز و هر ساعت، هرچیزی که قیمتی داشته باشد، به سرقت می‌رود. از دریچه فاضلاب تا سیم تلفن و کابل برق. برای فروش اجناس سرقتی هم لازم نیست که مسیر زیادی طی شود، مغازه‌های خرید ضایعات و پسماند خشک به وفور وجود دارد؛ یا زباله‌های خشک زباله‌گردان را می‌خرند یا آهن،فلز و کابل‌های سرقتی. موتور یکساعت در کوچه دوام نمی‌آورد، اگر شب ساعت ۱۰ به خانه برگردید، قطعا هرچه دارید از شما می‌گیرند.»

  • مهاجرت بومی ها از محله هرندی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه  تعداد مهاجران ساکن در محله نسبت به سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده و آنطور که اهالی می‌گویند؛ نسبت مهاجران به ایرانیان، ۶۰ به ۴۰ شده است، گفت: «خانه‌های مجردی که کارکردشان جز فروش مواد مخدر و اشاعه فساد و فحشا نیست، امان اهالی را بریده است. خانه‌های پلاک قرمز (مرکز توزیع و استعمال مواد مخدر)، نه تنها از تعدادشان کم نشده، بلکه زیادتر هم شده‌اند. درب یک خانه را اگر برای جلوگیری از ورود معتادان و خلافکاران، هزار بار هم جوش داده شود، بازهم درب را شکسته و وارد می‌شوند.»

  • املاک رها شده

۵۰۰ ملک برای جلوگیری از ایجاد کلونی‌های توزیع مواد مخدر  تخریب شده‌اند، اما اکنون بدون پرده همان کارکرد را حفظ کرده‌اند و همزمان به زباله‌دانی نیز تبدیل شده‌اند. امانی با بیان این مطلب گفت: «در میان هر چند خانه، یک زمین خالی وجود دارد و در همسایگی اهالی، تعدادی درحال استعمال مواد مخدر و اعمال مجرمانه! حتی کارونسرای شیشه‌برها نیز که می‌توانست در محله قطب گردشگری باشد، هموارکننده راه برای دزدیده شدن دینام کولر شده است و کسبه برای درامان بودن کولرها، حفاظ‌های فولادی اطرافشان ایجاد کرده‌اند.»

  • مطالبه اهالی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه در سایه نبود حضور موثر سایر نهادها برای ساماندهی این محله ۲۴ هزار نفری، حدود ۱۸۰ تشکل مردم نهاد (NGO) فعال هستند که صحبت‌های غیررسمی اهالی و معتمدان خبر از کارکردهای مغایر با اهداف اولیه دارد، گفت: «به طوریکه ترک این NGOها از محله به عنوان یکی از خواسته‌های مهم آن‌هاست و می گویند که اگر کارکرد درستی داشتند چرا در این محله ۴.۵ هکتاری هیچ مشکلی حل نمی‌شود؟ آن هم در شرایطی که ترنور مالی آن‌ها سالانه یک میلیارد تومان است. بچه‌های کار که کنار خیابان مانده‌اند، معتادان که هنوز پابرجا هستند! بعضی‌ها می‌خواهند، هرندی، هرندی بماند!»

  • کوچه های بن بست

به گفته امانی برخی از شهروندان بن‌بست بودن محله را یکی از دلایل مهم شرایط فعلی می‌دانند. او ادامه داد: « زمانی در محله گودهایی وجود داشت که محل تجمع و کلونی معتادان بود، شهرداری تهران این گود را تبدیل به بوستانی محصور کرد. اهالی می‌گویند؛ حالا معتادان از آن گود خارج شده و بیشتر در کوچه‌ها و کنار خیابان پخش شده و حضور دارند. اگر محله از بن‌بست خارج و با عقب‌نشینی چند خانه، خیابان اصلی محله عریض شود، اوضاع بهبود پیدا خواهد کرد.»
این عضو شورای شهر تهران گفت: «حل همه معضل‌های محله هرندی در چارچوب اختیارات شهرداری تهران نیست و باید حاکمیت به مسئله بغرنج این محله ورود پیدا کند. اگر امنیتی نباشد، نظافت، بهبود شرایط بصری محله و ایجاد امکانات برای اهالی کاربردی ندارد و جز در سایه ورود همه جانبه ارکان نظام نمی‌شود برای هرندی، چاره‌ای اندیشید اما در عین حال شهرداری باید وظیفه خود اعم از نظافت و فراهم کردن انواع امکانات را انجام دهد و نمی‌شود با این استدلال که امنیتی وجود ندارد و یا افرادی فضای متفاوتی برای محله ایجاد کرده‌اند، شهرداری در انجام بایدهای کاری خود کوتاهی کند.»