به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس این بررسی که بر مبنای پیگیری حدود ۴۰۰۰ زن آمریکایی در طول شش دوره قاعدگی است، نشان داد که خونریزی ماهانه بعد از تزریق واکسن به طور میانگین حدود یک روز دیرتر از زمان معمول رخ میدهد. اما تغییری از لحاظ شمار روزهای خونریزی قاعدگی پس از واکسیناسیون کرونا ایجاد نمیشود.
دکتر آلیسون الدمن از دانشگاه علوم و بهداشت اُرگون و سرپرست این بررسی که یافتههای آن در ژورنال Obstetrics & Gynecology منتشر شده است، گفت: «این یافتهها بسیار اطمینانبخش هستند.»
برخی از زنان در این بررسی قاعدگیهای نامنظم یا سایر تغییرات قاعدگی را پس از تزریق واکسن گزارش کرده بودند.
الدمن و همکارانش دادههای به دست آمده از یک اپلیکیشن کنترل بارداری به نام Natural Cycle را آنالیز کردند که سازمان غذا و داروی آمریکا آن را برای پیگیری دورههای ماهانه در زنان و یاقتن زمان با بیشترین احتمال برای بارداری تایید کرده است.
دوره ماهانه در زنان از نخستین روز خونریزی قاعدگی تا نخستین روز خونریزی قاعدگی بعدی به حساب میآید. تغییرات اندک دوره ماهانه زنان از ماهی به ماه دیگر طبیعی است و استرس، رژیم غذایی و حتی ورزش میتواند تغییرات گذرا در آن ایجاد کند.
ادلمن گفت این بررسی شامل زنان میشد که «طبیعیترین» طول چرخه ماهانه بین ۲۴ تا ۳۸ روز را داشتند. این پژوهشگران زنان واکسینهشده را برای سه دوره ماهانه پیش از تزریق واکسن و سه دوره ماهانه بلافاصله پس از آن پیگیری و با زنان غیرواکسینه مقایسه کردند. این اپلیکیشن به زنان یاداوری میکرد که اطلاعات واکسیناسیونشان را وارد کنند.
یک زیرگروه ۳۵۸ نفره از این زنان که هر دو دوز واکسنشان را در یک دوره ماهانه دریافت کرده بودند، تغییر اندکی بیشتری، به طور میانگین دو روز را در طول دوره بعدی ماهانه تجربه کردند. در حدود ۱۰ درصد از این زنان این تغییر هشت روز یا بیشتر بود، اما بعدها به وضعیت عادی خودشان بازگشته بودند.
به گفته این پژوهشگران، یک نظریه درباره علت این تغییرات این است که دستگاه ایمنی در برخی از اوقات در چرخه قاعدگی فعالتر میشود و ممکن است پاسخ ایمنی بدن به واکسن بر اندومتریوم یا پوشش داخلی رحم که در جریان قاعدگی ریزش میکند، تاثیر بگذارد.
این پژوهشگران قصد دارند بررسی دیگری را هم انجام دهند تا ببینند آیا واکسیناسیون کرونا تاثیری بر شدت خونریزی قاعدگی میگذارد و نیز اینکه آیا واکسنهای کرونا بر زنانی که قاعدگیهای نامنظم دارند، تاثیر متفاوتی دارد یا نه.
کارشناسان میگویند این یافتهها شواهد جدید مهمی در این باره فراهم میآورد که اگر واکسنهای کرونا تاثیری بر قاعدگی زنان داشته باشند، این تاثیر اندک و گذرا است، هر چند که لازم است پژوهشهای بیشتری در این باره انجام شود.
فعلا توصیه میشود که زنان درباره هر تغییری در چرخه قاعدگیشان که پس واکسیناسیون که پس از یک تا دو دوره ماهانه به حالت عادی باز نمیگردد، با دکترشان مشورت کنند، زیرا ممکن است بیماری دیگری علت این اختلال باشد.