در حالی که کمتر از ۱۰ روز دیگر به آغاز چهلمین جشنواره فیلم فجر باقی مانده است در این گزارش نگاهی داریم به ۲۲ اثری که به جشنواره امسال راه یافته‌اند.

به گزارش همشهری آنلاین، با توجه به اینکه در چهلمین دوره برگزاری جشنواره فیلم فجر، آثار سینمایی قابل توجهی در ژانرهای متفاوت از فیلتر هیأت انتخاب (بهروز افخمی، اسماعیل بنیاردلان، پوران درخشنده، حسین زند باف، مجید شاه حسینی، اسفندیار شهیدی و محمدحسین نیرومند) عبور کرده و مجوز اکران گرفته‌اند اما به سیاق دوره‌های پیشین جشنواره و همزمان با معرفی آثار برگزیده، حواشی متعددی پیرامون برخی آثار که به جشنواره چهلم راه نیافتند ایجاد شد. در این گزارش مروری کرده‌ایم به ۲۲ فیلم برگزیده این دوره از جشنواره که علاقمندان سینما در انتظار تماشای آن هستند.

  • بدون قرار قبلی

فیلم بدون قرار قبلی ‌کاری متفاوت از بهروز شعیبی است و ششمین فیلم او محسوب می‌شود. این فیلم که به قلم فرهاد توحیدی و مهدی تراب‌بیگی به نگارش در آمده است،  برگرفته از داستان های مصطفی مستور نویسنده معاصر است و نگاهی تازه به روابط انسانی دارد. بدون قرار قبلی در دو کشور آلمان و ایران ساخته شده است و در آن بازیگرانی همچون پگاه آهنگرانی، مصطفی زمانی، الهام کردا، صابر ابر حضور دارند.

بهروز شعیبی قبل از ساخت این فیلم پروژه هایی همچون روز بلوا، دارکوب، آخرین روز سال، سیانور و دهلیز را کارگردانی کرده است. چندی پیش روز بلوا آخرین اثر این کارگردان و سرمایه‌گذاری سازمان اوج در قالب مینی‌سریال از شبکه نمایش خانگی پخش شد که حواشی را به همراه داشت.

  • دسته دختران

فیلم دسته دختران به نویسندگی و کارگردانی منیر قیدی که تنها فیلمساز زن این دوره از جشنواره است به نقش زنان در دوران جنگ و دفاع مقدس می‌پردازد و دلاوری های زنان را در این دوران سخت به نمایش می گذارد، قیدی مدعی ارائه روایتی با نگاه زنان هستند. این فیلم قصه زنان جنگ است، ر

در این فیلم که روایتی جا مانده از دوران مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر در دوران جنگ است، نیکی کریمی، هدی زین العابدین، پانته‌آ پناهی‌ها، فرشته حسینی، حسین‌سلیمانی، یاسین مسعودی، مهدی حسینی نیا، محمد صدیقی مهر و صدرا امانی ایفای نقش می‌کنند.

دسته دختران، دومین ساخته منیر قیدی بعد از ویلایی ها است که بعد از ۶ ماه تولید در شهر خرمشهر به پایان رسید. ساخت موسیقی دسته دختران برعهده ستار اورکی بوده است.

  • خائن کشی

این فیلم که به عنوان آخرین اثر مسعود کیمیایی راهی جشنواره شده است بخش‌هایی از زندگی مهدی بلیغ، سارق و کلاهبردار ایرانی را به تصویر کشیده است و  گذری دارد به ماجرای ملی شدن صنعت نفت.

تهیه‌کننده این فیلم علی اوجی است و بازیگرانی نظیر امیرآقایی در نقش مهدی بلیغ، فرهاد آئیش در نقش محمد مصدق، مانی حیدری در نقش احمد ستوده، مهران مدیری، سارا بهرامی، پانته آ بهرام، پولاد کیمیایی، حمیدرضا آذرنگ، سام درخشانی، امیررضا دلاوری، الهام حمیدی، اندیشه فولادوند، نرگس محمدی، نسیم ادبی، فریبا نادری، سام‌ نوری، سعید پیردوست، کیانوش گرامی، رضا یزدانی، شکیب شجره، پردیس پورعابدینی، ایوب آقاخانی، امیرکاوه آهنین جان، سوگل خالقی و ایلیا کیوان جلوی دوربین رفته‌اند.

  • لایه‌های دروغ

«لایه‌های دروغ» تنها فیلم اکشن و محصول مشترک ایران و فئلاند است که به جشنواره راه پیدا کرده است. کارگردانی این فیلم را رامین سهراب، یک ایرانی الاصل فئلاندی به عهده داشته که نقش اصلی آن را بازی می‌کند. داستان فیلم درباره یک آتش نشان سابق است که بعد از ده سال به ایران بر می‌گردد تا از دشمن خود انتقام بگیرد.  این اثر سینمایی، درباره قهرمان آتش‌نشان ایرانی است که دچار مشکلاتی در زندگی خود می‌شود؛ رامین سهراب خود نقش آتش نشان را در این فیلم بازی می کند.

«لایه های دروغ» اولین تجربه حضور سهراب در جشنواره فیلم فجر است، علاوه بر ایران در خارج از کشور هم به نمایش در می آید.

نویسندگی فیلمنامه این اثر سینمایی را رامین سهراب و Christopher Larsen بر عهده داشتند. در این فیلم علاوه بر خود او، جسیکا ولف، نادر فلاح، کامران تفتی، مجید سعیدی، ارسلان قاسمی، ونوس کانلی، میلاد میرزایی و… ایفای نقش می‌کنند.

  • مرد بازنده

محمدحسین مهدویان که در ماه‌های گذشته، «زخم کاری» را با جواد عزتی و رعنا آزادی تجربه کرده است، دوباره با همین افراد در فیلم سینمایی «مرد بازنده» برای حضور در جشنواره چهلم فیلم فجر آمده است.

داستان این فیلم که در ژانر معمایی ساخته شده به گفته مهدویان برگفته از پرونده‌های واقعی جنایی نیست. در این فیلم جواد عزتی در نقش یک کاراکتر ۵۶ ساله حضور دارد که گریم سنگینی دارد. اتمسفر این فیلم بنابر آخرین اخبار متفاوت با آثار پیشین محمدحسین مهدویان است. در کنار جواد عزتی، رعنا آزادی‌ور، بابک کریمی، آناهیتا درگاهی، مهدی زمین پرداز، مجید نوروزی، امیرحسین هاشمی، امیر دژاکام، سجاد بابایی، منوچهر علی‌پور، شبنم قربانی، ونوس کانلی و ملیکا پازوکی دیگر بازیگران این پروژه هستند.

  • هِناس 

فیلم سینمایی «هِناس» به کارگردانی حسین دارابی و بازی بهروز شعیبی و مریلا زارعی که توانسته مجوز اکران در چهلمین جشنواره فجر را دریافت کند. این فیلم با نام  «صورت فلکی» راهی جشنواره شد و پس از آن به «هِناس» تغییرنام داد. مریلا زارعی با بازی در «هِناس»، پس از ۳ سال در مقام بازیگر به جشنواره فیلم فجر می‌آید.

«هِناس» به قلم احسان ثقفی و مهدیه عین‌الهی، روایت تلاش‌های عاشقانه زنی‌ است برای بیرون کشیدن زندگی‌اش از تشویش و تلاطم‌...این فیلم محصول سازمان سینمایی حوزه هنری است.

  • نگهبان شب

رضا میرکریمی، کارگردان فیلم سینمایی «قصر شیرین» حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر را با «نگهبان شب» رقم زده است که قرار است این فیلم در بخش مسابقه این جشنواره اکران شود. محسن کیایی، تورج الوند، لاله مرزبان، علی اکبر اصانلو، صفورا خوش طینت، فهیمه هرمزی، زهرا اسلامی، پرهام غلاملو، محمدصادق ملک، علی غابشی، مهراد اکبرآبادی، ایمان سلگی، نوید بانی با حضور افتخاری ویشکا آسایش و کیومرث پوراحمد جمع بازیگران «نگهبان شب» را تشکیل می‌دهند.

تازه‌ترین تصاویر نگهبان شب | ۱۳ هزار نفر می‌خواستند در فیلم میرکریمی بازی کنند

  • شادروان

«شادروان» عنوان فیلم حسین نمازی در چهلمین دوره جشنواره فجر است که سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی و رویا تیموریان در آن ایفای نقش می‌کنند.

داستان این فیلم سینمایی روایتی شیرین از یک ملودرام اجتماعی در بستر خانواده‌ای حاشیه‌نشین است و با همکاری بنیاد سینمایی فارابی تهیه و تولید شده است. حسین نمازی، کارگردان این فیلم تاکنون فیلم‌هایی نظیر آپاندیس و سریال حوالی پاییز در سال ۹۷ کارگردانی و در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است.

  • ملاقات خصوصی

دیگر فیلم راه یافته به بخش اکران و مسابقه چهلمین جشنواره فیلم فجر «ملاقات خصوصی» است که امید شمس آن را کارگردانی کرده است و پریناز ایزدیار، هوتن شکیبا و ریما رامین فر در آن بازی می‌کنند. ملاقات خصوصی اولین فیلم امید شمس است که فیلمنامه آن توسط او و علی سرآهنگ نوشته شده است. شمس پیش از این در عرصه فیلم کوتاه فعالیت داشته است.

  • بی مادر

فیلم سینمایی «بی مادر» از مهم‌ترین فیلم‌های اجتماعی این دوره از جشنواره است. در این فیلم امیر آقایی، پژمان جمشیدی، علی اوجی و میترا حجار در این فیلم سینمایی نقش آفرینی می‌کنند. در خلاصه داستان آن آمده است: انسان چیزی به دست نمی‌آورد، مگر چیزهایی از دست بدهد …

این فیلم اجتماعی به نویسندگی و کارگردانی سیدمرتضی فاطمی و تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح و علی اوجی در بخش خصوصی و «کانون فیلم نسیم» تولید شده است.

  • برف آخر

فیلم سینمایی «برف آخر» ساخته امیرحسین عسگری به روزمرگی‌های یک دامپزشک می‌پردازد. امین حیایی، لادن مستوفی و مجید صالحی بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

بر اساس آخرین اخبار، احسان علیخانی که از مشاوران این فیلم است در ابتدا قرار بود تهیه‌کنندگی این فیلم را به عهده بگیرد اما به دلیل همزمانی با ساخت عصر جدید امکان حضور نداشت و به عنوان سرمایه‌گذار این پروژه را همراهی کرده است.

ماجرای سرمایه گذاری احسان علیخانی در برف آخر | امین حیایی هم شریک علیخانی شد؟

  • شهرک

علی حضرتی، تهیه کننده فیلم‌های «نیمرخ ها» و «خداحافظی طولانی» هم در جشنواره چهلم فیلم فجر با کارگردانی فیلم سینمایی «شهرک» را با بازی ساعد سهیلی و مهتاب ثروتی آماده اکران دارد. شاهرخ فروتنیان، کاظم سیاحی و رویا جاویدنیا دیگر بازیگرانی هستند که در شهرک جلوی دوربین رفته‌اند.

  • ۲۸۸۸

فیلم سینمایی «۲۸۸۸» به کارگردانی کیوان علیمحمدی و علی اکبر حیدری روایتی متفاوت از روزهای جنگ تحمیلی را روایت می‌کند و در آن اسامی شهدای شاخص جنگ تحمیلی آورده می‌شود.

در این فیلم حمید رضا پگاه بازیگر نقش بیژن عاصم، افسرکنترل شکاری شیرازی که در دوران ۸ ساله دفاع مقدس نقش بسزایی در نبردهای هوایی ایفا کرده را بازی می‌کند؛ حامد کمیلی نیز نقش عباس دوران خلبان پرآوازه شیرازی که نام او با حماسه حمله به بغداد و برهم زدن سناریو صدام در برگزاری کنفرانس عدم تعهدها گره خورده را بازی می‌کند و سعید چنگیزیان نیز عهده‌دار نقش منصور کاظمیان خلبان کابین عقب شهید عباس دوران است که در حمله به بغداد در نهایت به مدت ۱۰ سال اسیر بعثی‌ها شد.

  • بی رویا

«بی رویا» به کارگردانی آرین وزیر دفتری و بازی صابر ابر، طناز طباطبایی و شادی کرم رودی اولین فیلم بلند داستانی از این کارگردان است که به جشنواره راه پیدا کرده است.  این فیلم که قصه‌ای از هویت را روایت می‌کند درباره زوج جوان به نام‌های رویا و بابک است که قرار است از ایران مهاجرت کنند. رویا با یک دختر بی‌نام‌ونشان آشنا می‌شود و حضور این دختر اتفاقات عجیبی را در زندگی آن‌ها رقم می‌زند.

  • بیرو

فیلم سینمایی «بیرو» به کارگردانی مرتضی علی عباس میرزایی زندگی علیرضا بیرانوند، دروازه بان تیم ملی فوتبال کشورمان را روایت می‌کند. بر اساس قرعه کشی صورت گرفته، در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر که از ۱۱ بهمن آغاز می‌شود فیلم سینمایی بیرو به عنوان فیلم افتتاحیه در اولین سانس در برج میلاد تهران به نمایش در می‌آید.

  • درب

فیلم سینمایی «درب» ساخته سید هادی محقق روایتگر مامور اداره برقی است که قرار است برق خانه‌ایی تک و دور افتاده را وصل کند. هادی محقق، محمد اقبالی، عبدالله نوری، امیرعباس اسکندری، حمدالله عزیزی، ماهتاب عزیزی، طلوع خان‌جهان بازی، امیر مهدی نوری، یاور تخشا، عیسی خیبرمنش، محمد علوی، گلی جان فتحی، روح‌الله برزگر، مهدی بهشتی پور، مریم بهشتی پور، حسین اسکندری و محمد واصلی از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

  • ضد

امیرعباس ربیعی، کارگردان فیلم سینمایی «ضد» درامی سیاسی را در ابتدای انقلاب اسلامی به تصویر می‌کشد. این فیلم سینمایی جدیدترین تولید حوزه هنری است که مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی در آن ایفای نقش می‌کنند.

  • علفزار

«علفزار» به کارگردانی کاظم دانشی و بازی پژمان جمشیدی و سارا بهرامی، داستان یکی از پرونده‌های قضایی چند سال اخیر است که همه داستان آن در یک دادگاه می‌گذرد.

  • ماهان

فیلم سینمایی «ماهان» به کارگردانی علی شاه حاتمی و بازی همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان از دیگر فیلم‌هایی بود که توانست به بخش سودای سیمرغ جشنواره چهلم فیلم فجر راه پیدا کند. «ماهان» روایت زندگی یک بازیگر تئاتر است که پس از مدت‌ها می‌تواند نقش اصلی یک نمایش را روی صحنه ایفا کند، اما بیماری سرطان مسیر زندگی او را دستخوش تغییرات جدی می‌کند.

  • موقعیت مهدی

«موقعیت مهدی» فیلمی با کارگردانی هادی حجازی فر است که بخش‌های مهمی از زندگی شهید مهدی باکری را به تصویر می‌کشد. نسخه تلویزیونی این فیلم سینمایی در قالب یک سریال ۷ قسمتی در حال تولید است.

  • نمور

فیلم سینمایی «نمور» به کارگردانی داوود بیدل یک ملودرام اجتماعی را روایت می‌کند. محمدرضا علیمردانی، سمیرا حسن پور، نسیم ادبی، پریسا شاهولیان، محمدرضا عباسی، سید بنیامین شهیدزاده بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

  • شب طلایی

شب طلایی به نویسندگی و کارگردانی یوسف حاتمی‌کیا به موضوع روابط پیچیده درون یک خانواده می‌پردازد که در دوران کرونا با بحرانی جدی مواجه می‌شوند.  در این فیلم چهره‌هایی مانند حسن معجونی، یکتا ناصر، مریم سعادت، بهناز جعفری، مسعود کرامتی، سوگل خلیق در آن ایفای نقش پرداخته‌اند. نویسنده و کارگردان فیلم شب طلایی یوسف حاتمی‌کیا و تهیه کنندگی آن را پدرش ابراهیم حاتمی کیا به عهده دارد.

پسر حاتمی‌کیا هم معترض شد

برچسب‌ها