به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، در ابتدای این جلسه فولادی نماینده دادستان ضمن قرار گرفتن در جایگاه ادامه کیفرخواست متهمان را قرائت کرد.
وی با اشاره به اتهامات ع.گ متهم ردیف هفدهم پرونده گفت: وی معاون مسافری گمرک فرودگاه امام خمینی بوده و با توجه به مستندات اخذ شده مشخص است شرکت کروز در زمانی که تفاوت میان ارز دولتی و آزاد زیاد بوده است ارزش کالاها را بیشتر اعلام میکرده تا ارز به خارج از کشور ببرد و در زمانی هم که این تفاوت قیمت کم بوده برای تعرفه کمتر قیمت را پایینتر اعلام کرده است.
نماینده دادستان با تاکید بر اینکه خروج ارز از کشور با همکاری متهم گ بوده است، گفت: این متهم در ازای خدماتی که ارائه میداد یک دستگاه مزدا ۳ به قیمت کارخانه و حدود یکصد میلیون تومان ارزانتر، از شرکت کروز دریافت کرده است.
وی با اشاره به اظهارات متهم ر در خصوص خروج ارز از فرودگاه امام خمینی (ره)، گفت: بر اساس اظهارات متهم ر از سال ۹۶ تا ۹۷ خروج ارز از کشور رخ داده است و بر اساس بررسیهای به عمل آمده متهم گ درباره ارزها با متهم ر صحبتهایی داشته است.
فولادی ادامه داد: متهم گ به متهم ر گفته است که برای خروج ارز از کشور نامههای با سربرگ شرکت تقدیم شود.
نماینده دادستان با اشاره به خودروی مزدا ۳ متعلق به گ گفت: متهم گ اظهار کرده که خودروی تحویل داده شده به وی مربوط به سال ۹۷ بوده است و او هیچ ارتباط کاری با شرکت کروز نداشته است.
وی با اشاره به اظهارات متهم ف درباره در اختیار قرار دادن خودروها به کارمندان گمرک، گفت: متهم ف اظهار کرده که چهار خودرو در اختیار گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) بوده است که یکی از آنها متعلق به متهم گ بوده است.
فولادی ادامه داد: بر اساس بررسیهای موجود و اظهارات متهم ت مشخص شده ارزیابان گمرک قطعات خودرو به عنوان حق حساب دریافت میکردند.
نماینده دادستان درباره پرداخت هدایا و خودرو به متهمان گفت: بر اساس اظهارات متهم ن.ط و متهم گ به ک مدیر شرکت کروز گفته برای آنکه کارهایتان به خوبی پیش برود خودروی مزدا ۳ را به بنده تحویل دهید که در نتیجه این خودرو با اختلاف صد میلیون تومانی به متهم تحویل داده شده است.
فولادی ادامه داد: همچنین کارت هدیه از سوی شرکت کروز در ازای تسهیل در خروج ارز به صورت چمدانی به متهم گ داده شده است.
تصاویر | ششمین جلسه دادگاه کروز؛ از خیره شدن متهم به دوربین تا پروندههای رنگارنگ روی میز دادگاه
در ادامه نماینده دادستان با اشاره به اتهامات ع. و متهم ردیف هجدهم پرونده گفت: بر اساس ادله موجود متهم از اقوام ف رئیس گمرک وقت فرودگاه امام خمینی (ره) بوده و وظیفه دریافت پول از ارباب رجوع و تحویل آنها به ف را بر عهده داشته است.
وی ادامه داد: بر اساس ادله موجود این متهم ۴۰ سکه از کروز دریافت و به متهم ف تحویل داده است.
فولادی با اشاره به اقاریر متهم و گفت: متهم اظهار کرده از بدو استخدام در گمرک ایران کارشناس آیتی بوده و بنا به درخواست مدیر گمرک کارمند دفتر او شده است؛ همچنین این متهم اظهار کرده که هیچ ارتباطی با ارباب رجوع نداشته است.
سپس قاضی صلواتی از مدیرکل مرکز جرایم سازمان یافته گمرک ایران درخواست کرد تا در جایگاه قرار گیرد.
مدیرکل مرکز جرایم سازمان یافته گمرک ایران با اشاره به اقدامات انجام گرفته توسط این مرکز بیان کرد: به دنبال درخواست دادستانی از گمرک بیش از ۳۷ هزار اظهارنامه شرکت کروز مورد بررسی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: پس از آنکه دادستانی اعلام کرد بسیاری از تصاویر اسناد ارائه شده شرکت کروز به گمرک مخدوش بوده بخشهای مختلف گمرک در مدت دو ماه تحقیق و طی ۹۹ صفحه اسناد و اطلاعات مورد نیاز دادستانی را تحویل دادند.
سپس در ادامه نماینده حقوقی شرکت ایران خودرو در جایگاه حاضر شد و گفت: بر اساس اسناد موجود مغایرتهای بسیاری میان قیمت کالا در گمرک و قیمت کالا در شرکت وجود دارد.
وی ادامه داد: بابت مغایرتهای موجود در قیمتها از سال ۹۳ تا ۹۸ مبلغ ۱۳۱ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۶۶۶ دلار خسارت به شرکت وارد شده است و به همین دلیل شرکت ایران خودرو شکایتی را تنظیم کرده است.
در ادامه قاضی صلواتی از نماینده حقوقی شرکت سایپا خواست تا در جایگاه قرار گیرد.
نماینده حقوقی شرکت سایپا با اشاره به اظهارنامههای گمرکی شرکت کروز بیان کرد: بر اساس اظهارنامههای گمرکی که در پرونده وجود دارد شرکت کروز برای ۱۷ قلم کالای خود اظهارات دروغ داشته و بررسیها حاکی این است که کالاهای این شرکت از سال ۹۵ تا ۹۸ بیش از ۹۱ میلیون دلار گرانتر به شرکت سایپا فروخته شدهاند.
وی ادامه داد: اظهارنامههایی که شرکت کروز به گمرک تحویل داده با اظهارنامههایی که به شرکت سایپا تحویل داده شده است دارای مغایرتهای فاحشی بودهاند و شرکت سایپا خواستار رد مال است.
قاضی صلواتی ضمن ختم جلسه رسیدگی به پرونده ادامه رسیدگی را به فردا موکول کرد.