به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، زخمهای تاول مانند بر اثر عفونت بسیار رایج ناشی از ویروس تبخال ایجاد میشوند. برای مثال، از هر ۱۰ نفر ۹ نفر به شکلی با ویروسی به نام هرپس انسانی ۶ (HHV-۶) آلوده میشوند.
پس از برطرف شدن علائم اولیه، ویروس در بدن در حالت خفته باقی میماند و گاهی اوقات میتواند دوباره فعال شود.
علت اصلی ظهور مجدد تبخالها یک راز بوده است. با این وجود، اما دانشمندان دانشگاه وورزبرگ در آلمان چگونگی ایجاد این ویروسها را کشف کردند. این تیم بر روی قطعه کوچکی از ماده ژنتیکی ساخته شده توسط ویروس به نام miR-aU۱۴ تمرکز کردند و دریافتند که مانند سوئیچی عمل میکند که ویروس را هنگامی که در بدن انسان است روشن و خاموش میکند. این وضعیت باعث ایجاد توالی میشود که در آن سیستم ایمنی بدن دیگر قادر به سرکوب ویروسها نیست و به آن امکان تکثیر میدهد. با این وجود، اینکه چگونه آبشار به حرکت در میآید هنوز یک سوال باز باقی مانده است.
پروفسور «لارس دولکن» مدیر پژوهش اخیر صورت گرفته درباره تبخال به «دیلی تلگراف» میگوید: «محرک اولیه فعال شدن مجدد ویروس ممکن است بسیاری از عوامل بالقوه مانند استرس، سایر عفونت ها، سرکوب سیستم ایمنی باشد».
هنگامی که این رویداد اولیه باعث رونویسی miR-aU۱۴ ویروسی شد ممکن است با دو روش مختلف باعث فعال شدن مجدد ویروس شود یا به ویروس فعال کننده مجدد اجازه میدهد تا از پاسخهای ایمنی ذاتی میزبان جان سالم به در ببرد یا ممکن است خود باعث فعال شدن بیان ژن ویروسی شود.
در این پژوهش که مقالهای درباره یافتههای آن در نشریه «نیچر» منتشر شده پژوهشگران اشاره کردهاند که ممکن است بتوانند «با هدف قرار دادن MiR-U۱۴ گزینههای درمانی جدیدی برای جلوگیری از فعال شدن مجدد ویروس هرپس ارائه دهند».
آنان میگویند که ویروس فرآیندهای طبیعی بدن را مورد «ربایش» قرار داده و اکنون سازوکار کلیدی آن شناسایی شده است. «پروفسور لارس دولکن» میافزاید: «چگونگی فعال شدن مجدد ویروسهای تبخال از حالت خفته پرسش اصلی در تحقیقات مرتبط با ویروس هرپس است. اگر این موضوع را متوجه شویم میدانیم که چگونه مداخله درمانی را انجام دهیم».