به گزارش همشهری آنلاین، جلال ملکی درباره آخرین وضعیت وضعیت ساختمان متروپل توضیح داد: از زمانی که ضلع شمالی ساختمان به فرماندهی آتش نشانی شهرداری تهران واگذار شده و تجهیزات لجستیکی به بهترین کیفیت رسیده، آواربرداری با سرعت بسیار خوبی پیش میرود.
او با بیان اینکه نیروهای اعزامی آتش نشانی شهرداری تهران، تعویض شدند، بیان کرد: از ظرفیت شهرستانها نیز در عملیات آواربرداری استفاده شده است.
ملکی ادامه داد: وضعیت تجهیزات در جبههای که نیروهای آتش نشانی شهرداری تهران فعالیت میکنند، خوب است اما نمیتوان زمانی برای اتمام آواربرداری تعیین کرد چرا که ممکن است هر لحظه اتفاقی رخ دهد و برای جلوگیری از حادثهای دیگر، عملیات برای چند ساعت متوقف شود.
سخنگوی سازمان آتشنشانی از وجود خطر ریزش ساختمان در حین آواربرداری خبر داد و گفت: تا زمانیکه در میدان عملیات و محل آواربرداری حضور داریم، خطر وجود دارد. منتهی تلاش میشود که از طریق گروههای مهندسی [که نیمه به جامانده ساختمان را رصد میکنند] و ملاحظات آتش نشانی، تمامی تاکتیکهای عملیاتی را بکارگیریم تا مشکلی برای نیروهای امدادی و آتش نشانی رخ ندهد.
او در پاسخ به این پرسش که آوربرداری ساختمان متروپل با ساختمان پلاسکو چه تفاوتی دارد، بیان کرد: هر دو حادثه جزو سنگینترین حوادث کشور هستند. حادثه متروپل و پلاسکو، حادثههایی تکرار ناشدنی و بسیار سخت و پیچیده هستند. ارتفاع ساختمان پلاسکو از متروپل بیشتر بود اما وسعت ساختمان متروپل بیشتر است هرچند که نیمی از ساختمان متروپل فروریخته اما ساختمان پلاسکو به صورت کامل فرو ریخت.
ملکی در گفتگو با خبرگزاری شهر توضیح داد: حادثه پلاسکو ترکیبی از آتش و آوار بود و تا لحظه پایانی، آتش و آوار باهم اطفاء و جمع میشدند. البته علی رغم اینکه آتش در حادثه متروپل وجود ندارد اما در کنار آن، سازههای ناپایدار ناشی از تخریب به جا مانده است. تلاش میشود که آسیبی به این سازههای ناپایدار و سست نرسد تا در صورت تخریب، عملیات را سختتر نکنند.