سرپرست سازمان نظام مهندسی با اشاره به این موضوع که ساختمان متروپل پیش از اخذ پروانه،‌ شروع به ساخت کرد، گفت: سازنده متروپل از چنان قدرتی برخوردار بود که هیچ فردی بر ساختمان او نظارت نداشت.

متروپل

به گزارش همشهری آنلاین، حمزه شکیب سرپرست سازمان نظام مهندسی در جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حادثه متروپل، افزود: ساختمان‌های بلند شهر آبادان بسیار کم است و ساختمان متروپل پیش از اخذ پروانه،‌ شروع به ساخت  کرد و پس از شروع و ساخت پروانه خود را گرفته بود.

او گفت: این ساختمان به شکل عجیب و غریب ساخته شده و ابتدا پروانه ساخت ۹ طبقه را دریافت کرده است اما سازنده از چنان قدرتی برخوردار بود که هیچ فردی بر ساختمان او نظارت نداشت. مالک ساختمان متروپل به حدی نفوذ داشت که از این پروژه در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری آبادان، پرونده‌ای وجود ندارد.

سرپرست سازمان نظام مهندسی با اشاره به زمین ساختمان متروپل افزود: تیمی برای بررسی زمین این ساختمان در حال کار هستند در زمین آنجا توانایی ساخت وجود داشت اما الزامات نیز باید رعایت می‌شد. در زمان ساخت این ساختمان، سازمان نظام مهندسی در جریان کار نبوده است و اگر این ساختمان به بهره برداری می‌رسید، تعداد بیشتری از شهروندان ممکن بود جان خود را از دست بدهند.

بخشی از صحبت‌های سرپرست سازمان نظام مهندسی را در ادامه بخوانید:

*در ابتدا قرار بود این ساختمان در ۹ طبقه ساخته شود و جالب این است که در فرآیند ساخت و ساز این بنا از افراد صلاحیت‌دار استفاده نشده است و در ادامه نیز پس از شروع ساخت و ساز و بدون پروانه، ۳ طبقه به این بنا اضافه می‌شود. برخی از ستون‌های این بنا حذف شد و حتی سیستم سازه را نیز تغییر می‌دهند.

* تعدادی از نمایندگان مجلس در بازدیدی که از این ساختمان داشتند، درخواست بازبینی این پرونده را ارائه کردند اما معاون شهرسازی آبادان اعلام کرد که پرونده‌ای از این ساختمان وجود ندارد. تعداد این افراد در سطح استان‌ها کم نیست و در شهرهای مختلف از چنین ساخت و سازها بسیار زیاد داریم.

**(در پاسخ به سئوال چمران مبنی بر این که آیا زمین آبادان شرایط احداث چنین ساختمانی را با این فنداسیون و بنای ۱۰ طبقه را داشت یا خیر؟) هنوز بررسی علمی در این زمینه انجام نشده است اما مقاومت زمین آبادان از نوع ۳ به سمت نرم است به عبارت دیگر این امکان وجود دارد که ساختمان‌های بلندمرتبه را با رعایت تمهیدات لازم بر روی این نوع از فنداسیون انجام داد. اطلاعی ندارم که از شمع در سازه متروپل استفاده شده است یا خیر. به هر حال در فرآیند ساخت این بنا تخلفات گسترده‌ای صورت گرفته است.

* ساختمان پلاسکو  به عنوان نماد ساختمان بلند در کشور به شمار می‌رود اما به دلیل نگهداری نامناسب دچار آن سرنوشت شد. باید نقشه‌هایی دقیقی از ساختمان‌ها تهیه شود و به آتش نشانی آموزش دهیم و همچنین باید قوانینی را به تصویب برسانیم تا ساختمان‌های بزرگ الزامات را انجام دهند.

* درباره ساختمان‌های مسکن مهر،  از لحاظ کمیت کاری بزرگ انجام شده است اما باید از لحاظ کیفیت نیز اقدامات لازم را انجام دهیم. در زلزله سرپل ذهاب استان کرمانشاه مشاهده کردیم که این ساختمان‌ها تخریب شدند. متأسفانه هنگام ساخت ساختمان‌ها از کیفیت غافل می‌شویم. تنها ۳۰ درصد هزینه‌ها برای اسکلت ساختمان به کار می‌رود و ۷۰ درصد بقیه هزینه‌ها برای امور دیگر است اما ما تمامی این ۷۰ درصد را نادیده می‌گیریم.

*ایران کشوری زلزله خیز است و باید سرمایه‌های خود که ساختمان‌های کشور هستند را حفظ کنیم. هنگام ساخت ساختمان‌ها تنها به کمیت توجه می‌کنیم و به کیفیت هیچ توجهی نداریم ما باید با توجه به دانشی که در اختیار داریم ساختمان‌ها را با کیفیت‌تر بسازیم تا در مقابل زلزله مقاوم باشند.

کد خبر 680201

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha