به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیواطلس، پرندگان عادت دارند مرتب مقادیر زیادی از محصولات کشاورزی را سهم خود بدانند. مترسکها هم دیگر بر آنها کارساز نیستند، چرا که پرندگان بعد از مدتی به اجسام ثابت عادت میکنند و دیگر خجالتی باقی نمیماند. بدین ترتیب پرندگان مترسک را صاحب مهمانی تصور میکنند تا صاحب مزرعه! حالا راهحل جدید دانشمندان استفاده از پهپادهای خودکار برای دور کردن پرندگان از سر محصولات است.
در یک مطالعه که توسط تیم دانشگاه ایالتی واشنگتن انجام شده است، دوربینهایی در اطراف زمینی نصب شده و این دوربینها با پهپادهای مولتیکوپتر سفارشی همبرنامه هستند. همزمان خروجی دوربینها در هر لحظه و بدون توقف توسط یک الگوریتم بینایی ماشینی که ویژه تشخیص حرکت بالزدن پرندگان است، تجزیه و تحلیل میشود.
بدین ترتیب پهپادها با توانایی خودکار در شناسایی حرکت پرندگان طمعکار فورا به تعقیب آنها میپردازند. این گونه نقش مترسکها برای ترساندن پرندگان غارتگر به پهپادهایی که بر خلاف مترسکها ثابت و بی حرکت نیستند واگذار میشود.
در یک مطالعه مشخص شده که استفاده از پهپادها منجر به کاهش چهار برابری تعداد پرندگان در یک منطقه خاص شد. در زمینهای کشاورزی یا باغبانی که در آن از پهپادها برای ترساندن پرندگان استفاده شده، 50 درصد از آسیب به محصولات توسط پرندگان کم شده است. علاوه بر این، در یک مطالعه دیگر در اوایل سال جاری یک پهپاد خودکار مستقر در پشتبام کبوترها را با موفقیت دنبال کرد.
با وجود نتایج امیدبخش، دانشمندان معتقدند برای آسودگی خیال برای در امان ماندن محصولات از دست پرندگان باید منتظر ماند و دید که آیا پرندگان نسبت به این پهپادها مثل مترسکها بعد مدتی عادت خواهند کرد یا نه!
مانوج کارکی، دانشمند و پروفسور دستیار در این زمینه میگوید: «میتوانیم پهپادهایی شبیه شکارچیان درست کنیم یا ملخهای بازتابندهای که واقعاً پرنور هستند را به کار بگیریم، همه اینها با هم احتمالا پرندگان را از تاکستانها و مزارع دور نگه میدارند، اما باید چندین سال تحقیق شود تا مطمئن شویم.»