به گزارش همشهری آنلاین، مهدی ناصحی مدیرعامل بیمه سلامت در نشست خبری امروز ۲۳ مردادماه انجام شد، با بیان اینکه در حال حاضر یکی از ارکان اصلی جامعه سلامت در کنار امنیت است، گفت: بیمه سلامت با توجه به تکالیف قانونی به خصوص محدودیت منابع کارمهمی در زمینه تامین سلامت جامعه و به ویژه افراد کم برخوردار است که سه دهک پایین جامعه هستند به صورت صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند.
مدیرعامل بیمه سلامت اظهار کرد: بسته بیماران مزمن مانند دیابت و فشار خون را در بستههای خود در نظر گرفتهایم.
بیشتر بخوانید:
وی در مورد طرح دارویاری نیز گفت: دولت علیرغم همه مشکلات اقتصادی و .. این طرح را آغاز کرده و ممکن است نگرانیهایی در این رابطه وجود داشته باشد.
تنها ۲۷ قلم دارو مشمول طرح دارویار شدهاند
ناصحی با بیان اینکه قرار بود ۳۶۶ قلم داروهای ضروری و کمعارضه در طرح دارویار تحت پوشش قرار بگیرند، گفت: در حال حاضر تنها ۲۷ قلم دارو مشمول شدهاند.
وی ادامه داد: ۴ هزار میلیارد تومان از ابتدای این طرح اختصاص داده شده است و توانستهایم پرداختهای بهروزی داشته باشیم.
ناصحی یادآور شد: بودجه دارویار افزون بر بودجه سنواتی است است که بخشی از آن پرداخت شده و بخش دیگری نیز به تدریج پرداخت خواهد شد.
انجام کارها با ۲۰ هزار میلیارد تومان کمتر از بودجه مصوب
مدیرعامل بیمه سلامت در ادامه با اشاره به تعرفهگذاری خدمات پرستاری نیز اظهار کرد: ۵ هزار میلیارد تومان برای این امر پیشبینی شده که پس از تصویب اختصاص خواهد شد.
به گفته وی، افراد تحت پوشش بهزیستی، اتباع خارجی، خانواده زندانیان و کمیته امداد نیز تحت پوشش بیمه هستند و خدمت در قالب بیمه دریافت میکنند.
وی افزود: اقدامات بیمه سلامت با ۲۰ هزار میلیارد تومان کمتر از بودجه مصوب پیش رفته است. ساکنان مناطق آسیبپذیر و حاشیه شهرها تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند.
ناصحی ادامه داد: تاکنون ۸۱۲ هزار نفر در حاشیه شهرها را بیمه شدهاند. با منابع ۶ هزار میلیارد تومانی ۳ دهک پایین را به صورت رایگان تحت پوشش بیمه درآمده و بیش از ۶ میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند.
وی افزود: در بخش بستری ۹۰ درصد و در بخش سرپایی ۷۰ درصد هزینهها تحت پوشش بیمه قرار می گیرند و فعلا خدمت رایگان به افراد در بخش دولتی است و در آینده پوشش هزینه در بخش سرپایی خصوصی انجام می شود.
داروهای اوتیسم نباید افزایش قیمت داشته باشند
ناصحی گفت: در مراکز دولتی سقف پوشش را برداشته تا استفاده بهینه از طرح دارویار انجام شود.
وی با بیان اینکه مابهالتفاوت ارز دارو نیز به بیمهها پرداخت شده است.
مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: داروهای اوتیسم نباید افزایش قیمت داشته باشند. همه این موارد تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند.
وی بیان کرد: در نسخه نویسی الکترونیکی اقدامات خوبی در زمینههای مختلف از جمله ساماندهی ارز دارویی انجام و با این سامانهها قابلیت اجرایی دارد.
صندوق بیماران خاص در مراحل پایانی است/ ۲۹ بیماری صعبالعلاج تحت پوشش قرار میگیرد
مدیرعامل بیمه سلامت گفت: مطالبات تمام موسسات پزشکی در بخش دولتی و خصوصی تا پایان خرداد ماه و داروخانهها تا تیرماه پرداخت شده است و ۱۸ ماه است که پرداختیها به روز انجام میشود.
وی گفت: صندوق بیماران خاص در مراحل پایانی و انجام ابلاغ آن است. توانبخشی و معلولان تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.
ناصحی افزود: ۲۹ بیماری صعبالعلاج برای پوشش در نظر گرفته شده است که پس از ابلاغ اقدامات لازم انجام میشود.
ناصحی در ادامه با بیان اینکه بدهیهای بیمه سلامت به داروخانهها و مراکز درمانی را از سال ۹۶ تسویه کرده و در حال حاضر بدهی نداریم، گفت: سعی کردهایم تنها صندوق پرداخت نباشیم و به بهترین نحو خدمات ارائه بدهیم.
وی همچنین یادآور شد: بیمه بیماران خاص در شورای عالی بیمه مطرح و پس از تصویب و تایید در شورای نگهبان ساز و کارهای اجرای آن اعمال خواهد شد.
هزینه داروی بیماران اساماِی از محل ارز دولتی اختصاص داده شده
ناصحی با بیان اینکه هزینهای به طرح دارویار تحمیل نشده است، گفت هزینه داروی بیماران اساماِی از محل ارز دولتی توسط رئیسجمهوری اختصاص داده شده است. هزینههای طرح دارویار جای دیگر نخواهد رفت و مردم نگران چیزی نباشند. ضمن اینکه منابع برای بیماران اوتیسمی جداگانه اختصاص داده شده است.
راهاندازی سامانه یکپارچه نسخه الکترونیک از مهرماه
وی افزود: ارائه دارو به بیماران مزمن تا پزشک دوباره تجویز نکند انجام نمیشود اما پزشک میتواند تعیین کنده که دارو را تا ۳ بار تمدید کند.
مدیرعامل بیمه سلامت همچنین از طراحی سامانه یکپارچه نسخه الکترونیک خبر داد و گفت: این سامانه از مهرماه اجرایی میشود.