به گزارش همشهری آنلاین، سنگهای مختلف هم خود زیبا هستند و هم زیبایی زیورآلات را دوچندان میکنند؛ جالب اینکه در برخی دیدگاهها به ماههای تولد نسبت داده میشوند و خواصی هم برای آنها ذکر میشود. اما آیا واقعا سنگها خاصیت دارند؟
دکتر مژده پورحسینی، متخصص طب سنتی ایرانی در این رابطه گفت از دیدگاه طب سنتی و در منابع مکتوب و مرجع قدیمی برای سنگها و زیورآلات رایج خواصی ذکر شده است. این متخصص در توضیح این خواص گفت: «مروارید مفرح است و به صورت آویز در گوش و گردنبند میتواند خاصیت شادیبخشی خود را به انسان منتقل کند؛» این جسم سخت دریایی که به لولو هم مشهور است، قوای درونی را تقویت میکند و از طلا و نقره هم قویتر است.
سنگ زمرد (به معنای سبز) نیز از جمله سنگهای مفرح است؛ جالب اینکه این سنگ در گذشته بیشتر به عنوان دارو مورد استفاده بوده و مقوی دل و دماغ و کبد، سه عضو رئیسه یا اصلی در طب سنتی، دانسته میشده. این سنگ در کنار طلا تشکیل میشود و استخراج آن عموما از معادن طلا صورت میگیرد. در علوم قدیم مشهور بود که پایه طلا و زمرد یکی است. زمرد از خواص ضد غم و اندوه طلا بهره برده اما از نظر مزاجی نسبت به طلا که گرم و تَر است، زمرد سرد و خشک است.
این گرما و تری طلا، بستن و آویزان کردنش را برای تقویت قلب و دماغ مفید کرده و مشهور است که برای کسی که هول کرده یا ترسیده آب طلا تجویز میشود اما دکتر پورحسینی تاکید کرد که آب طلا ناب در واقع باید مقداری حرارت ببیند و سرد شود تا خاصیت ذاتی طلا را به بدن فردی که میخواهد آن را بنوشد منتقل کند.