مرقد منصوب به سیده رقیه، دختر امام حسین (ع)، در دمشق کرامات متعددی دارد و حوادث زیادی را از سر گذرانده و از دیرباز تا به امروز محل التجای محبان اهل بیت پیامبر بوده است.

به گزارش همشهری آنلاین، حرم حضرت رقیه (س)، دختر سه ساله اباعبدالله، در یکی از بازارهای قدیمی دمشق به نام سوق العماره و در نزدیکی باب الفرادیس (یکی از دروازه‌های تاریخی دمشق) و در فاصله کمی از مسجد اموی و بازار قدیمی شام قرار دارد.

در انتساب این حرم به حضرات رقیه دختر امام حسین(ع) یا دختر امام علی(ع) اختلاف نظر وجود دارد. (مرقدی منصوب به دختر امام علی نیز در قاهره وجود دارد). به گزارش احمد خامه‌یار، پژوهشگر معاصر، حرم حضرت رقیه در مقام رأس‌الحسین(ع) در دمشق قرار دارد و در منابع مربوط به دوره عثمانی نیز این زیارتگاه، به عنوان مزار دختری به نام رقیه از اهل بیت پیامبر معرفی شده است.

یکی از دروازه‌های تاریخی دمشق

خرابه باب الفرادیس ابتدا توسط سلاطین ایوبی مورد توجه قرار گرفت و بر این قبر، مقبره ای کوچک و زیبا ساخته شد. این زیارتگاه توسط میرزا علی اصغرخان امین السلطان، از بزرگان دربار ناصرالدین شاه، در سال ۱۲۸۴ شمسی بازسازی شده و در طول تاریخ نیز کراماتی از این مزار دیده شده که به گزارش دانشنامه امام حسین (ع)، اثر مرحوم ری شهری، مؤید اعتبار معنوی آن است.

مسجد و مرقد حضرت رقیه (س) 

در برخی منابع دو قرن اخیر، داستانی از آبگرفتگی این مزار نورانی نقل شده که در جریان رسیدگی به آن، بدن مطهر دخترکی خردسال پیدا شده است و از آن روز، این زیارتگاه و مسجد در قلب شهر تاریخی دمشق، محل زیارت و دعای زائران و محبان اهل بیت علیهم السلام است.

تصاویر از ژورنال آرتیباس آیژیا، منتشر شده در سال ۲۰۰۷، گرفته شده است.

منبع: همشهری آنلاین