مسئول پیگیری و اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها خشکسالی در کشور ما تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت.

به گزارش همشهری آنلاین، نخستین همایش سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست پیش‌ازظهر امروز در سالن همایش‌های سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

در این نشست، احمدرضا لاهیجان‌زاده، مسئول پیگیری و اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست اظهار کرد: زمانی که مصوبات دولت را بررسی می‌کنیم، مشاهده می‌کنیم که سایر دستگاه‌ها نیز در مصوبات خود به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست استناد کرده‌اند اما این توجه به سیاست‌ها باید در عمل نیز اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه اوضاع محیط زیست کشور به شدت بحرانی است، گفت: متأسفانه خشکسالی‌ها تأثیر به شدت منفی بر کشور داشته و باعث شده تا منابع آب تجدیدپذیر کشور از ۱۳۰ میلیارد مترمربع به ۱۰۰ میلیارد مترمربع رسیده است که این رقم کمتر هم می‌شود. سرانه مصرف آب به ازای هر نفر کاهش شدیدی داشته و باعث شده تا بسیاری از شهرهای ما دچار تنش آبی شده و تعدادی از شهرها نیز وارد شرایط بحران آبی شوند.

اُفت سالانه ۵۵ سانتی‌متر در منابع آب زیرزمینی

وی ادامه داد: منابع آب زیرزمینی سالانه ۵۵ سانتی‌متر اُفت داشته و فرونشست نیز به یکی از جدی‌ترین تهدیدات محیط زیستی کشور تبدیل شده است. همچنین ۵۲ میلیون هکتار از اراضی کشور قابلیت تبدیل شدن به کانون‌های گرد و غبار را دارند که از این میزان ۳۴ میلیون هکتار به کانون گرد و غبار تبدیل شده‌اند. تأثیر اقتصادی کمبود آب ناشی از تغییرات اقلیمی خاورمیانه را بیشتر از هر مکانی تحت تأثیر قرار می‌دهد که ایران هم در این منطقه واقع شده است.

تداوم خشکسالی در ایران تا سال ۲۰۲۵

مسئول پیگیری و اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست افزود: در طول ۱۰۰ سال گذشته دمای کره زمین افزایش یافته است و دمای متوسط کشورما نیز در چند سال اخیر ۱.۱ درجه سانتی‌گراد گرمتر شده است. بر اساس پیش‌بینی‌ها خشکسالی در کشور ما تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت و اگر خشکسالی را مدیریت نکنیم مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد.

لاهیجان زاده تصریح کرد: به منظور سازگاری با این شرایط، کمیته سازگاری با کم‌آبی در کشور ایجاد شده که مدیران استانی باید وظایفی را که این کمیته برای آن‌ها تکلیف کرده را با جدیت دنبال کنند.

ایران جزء ۱۰ کشور اول جهان در تولید گازهای گلخانه‌ای

وی با بیان اینکه برخلاف همه کشورهای دنیا که به سمت کاهش مصرف انرژی رفته‌اند، مصرف انرژی کشور ما سالانه افزایش پیدا می‌کند، گفت: ایران جز ۱۰ کشور اول در زمینه تولید گازهای گلخانه ای است. در بحث انرژی‌های تجدیدپذیر نیز اوضاع خوبی نداریم و در حالی که کشور ترکیه ۱۵۵۰۰ مگاوات از نیاز خود به برق را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کند، این عدد برای ما ۸۵۹ مگاوات است.

مسئول پیگیری و اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست خاطرنشان کرد: همه این آمارها نشان می‌دهد از تمام آستانه‌ها عبور کرده‌ایم و برای توقف این اوضاع باید هر چه زودتر نسبت به اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبری در حوزه محیط زیست اقدام کنیم و به این سیاست‌ها را به قانون تبدیل کنیم. سیاست‌های ابلاغی محیط زیست باید به عنوان یک دستور حاکمیتی برای تمام دستگاه‌ها محسوب شود تا تصمیم‌گیری‌های آن‌ها در جهت بهبود شرایط زیست محیطی باشد.

لاهیجان‌زاده خاطرنشان کرد: ۵ راهبرد برای اجرایی کردن این سیاست‌ها در نظر گرفته‌ایم و برای هریک از این راهبردها، برنامه و برای برنامه‌ها نیز اقدام تعریف شده است.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها