یک کارشناس زمین‌شناسی می‌گوید: ترمیم دشت‌هایی که دچار فرونشست شده‌اند، ۷۰ هزار سال طول می‌کشد و می‌توان گفت که فرونشست، پدیده‌ای غیر قابل برگشت است.

فرونشست

به گزارش همشهری آنلاین، علی شهباز کارشناس زمین‌شناسی در رابطه با برگشت‌پذیر بودن دشت‌هایی که دچار فرونشست می‌شوند، اظهار کرد: زمانی که منطقه‌ای دچار فرونشست می‌شود، ۵۰ هزار تا ۷۰ هزار سال طول می‌کشد تا بتواند خودش را ترمیم کند و به حالت عادی برگردد. بنابراین فرونشست را می‌توان پدیده‌ای غیر قابل بازگشت دانست.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۴۰۰ دشت از ۶۰۹ دشت کشور درگیر فرونشست هستند و خطر از دست دادن زمین بیش از همیشه کشور ما را تهدید می‌کند. متأسفانه با وجود خطر فزاینده‌ای که زیرپای ما قرار دارد، اقدام مؤثری از سوی دولت درجهت تغییر سیاست‌های آبی و کاهش فشار بر منابع آب زیرزمینی دیده نمی‌شود. نرخ فرونشست در برخی نقاط کشور ما ۱۴۰ برابر نُرم جهانی است و در صورت ادامه روند فعلی این رقم می‌تواند شامل همه دشت‌های درگیر فرونشست در کشور شود.

این کارشناس زمین‌شناسی خاطرنشان کرد: راهکار فرونشست چیزی جز کاهش بهره‌برداری از منابع آبی تا حد امکان و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی نیست و هر راهکاری که ارائه می‌شود باید حول همین محور باشد. فرونشست در طی سال‌ها ایجاد شده است و احیای آن نیز نیاز به زمان دارد. باید بپذیریم زور طبیعت از زور ما بیشتر است و  باید یاد بگیریم خودمان را با این مخاطرات وفق دهیم و تمهیداتی را بیندیشیم که این مخاطرات کمتر ما را غافلگیر کنند.

کد خبر 718611
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha