به گزارش همشهریآنلاین این دوره به مهمترین رویکردهای نقد ادبی در صد سال گذشته میپردازد و هدف آن علاوه بر طرح مباحث نظری، تمرکز بر روشهای خواندن متون ادبی و هنری بر اساس این چارچوبهای نظری است.
هر جلسه کلاس به دو بخش نظریه و نقد تقسیم میشود:در بخش نظریه، رویکرد مورد بحث آن جلسه معرفی ، مفاهیم کلیدی هر رویکرد به طور خلاصه طرح و سپس روشهای خواندن متن به صورت کاربردی بر اساس آن رویکرد ارائه میشود. در بخش نقد، متون ادب فارسی کلاسیک و معاصر و متون هنری مانند فیلم، بر اساس روشها و استراتژیهای طرح شده مورد خوانش قرار میگیرد. دانشجویان کلاس موظفاند با نوشتن نقد بر اساس این روشها به طور عملی در مباحث بخش نقد شرکت کنند.[مفاهیم؛ نقد توصیفی و نقدانتقادی کتاب چیست؟]
رویکردهایی که در این دوره معرفی میشوند عبارتند از: نقد تاریخی ـ زندگینامهای، نقد فلسفی، نقد اخلاقی، فرمالیسم روسی، نقد نو، نقد اسطورهای، نقد روانشناختی (فروید و لاکان)، نقد جامعهشناختی و ایدئولوژی، نقد مکتب فرانکفورت، ساختگرایی، نشانهشناسی، روایتشناسی، پساساختگرایی، نقد پسااستعماری، نقد فمینیستی و مطالعات هویت جنسی، نقد خواننده محور، نقد واساز (دیکانستراکتیو)، نقد تاریخگرایی نو و نقد فرهنگی.
شروع دوره هفتم بهمن ماه است و علاقهمندان برای ثبتنام تا ۲۵ دی مهلت دارند تا به روابط عمومی شهرکتاب واقع در خیابان حافظ شمالی، نبش زرتشت شرقی مراجعه کنند و یا با شماره ۸۸۸۰۶۷۴۳ تماس بگیرند.