به گزارش همشهری آنلاین، دکتر پیام محمدی از پارکینسون به عنوان یک بیماری شایع مغز و اعصاب یاد کرد و افزود: در این بیماری بنا به دلایل ناشناخته سلولهای نورونی تخریب میشوند و همین تخریب موجب بروز علائم و عوارض بیماری میشود.
وی افزود: در این بیماری بصورت دقیقتر نورونهای مربوط به محل تولید دوپامین در مغز تخریب میشود و سطح دوپامین پایین میآید و همین کاهش سطح دوپامین موجب بروز بیماری میشود.
محمدی با اشاره به وجود سه علامت اصلی بالینی برای تشخیص این بیماری گفت: در عمده موارد این بیماری حرکات بیمار کُند شده و یا سفت میشود و یا بیمار دچار لغزش در حالت استراحت میشود.
وی افزود: اگر از این سه علامت دو علامت در بیمار ظاهر شود، تقریبا ابتلای او به پارکینسون قطعی است.
این متخصص مغز و اعصاب در خصوص علت دقیق ابتلا به این بیماری گفت: هنوز بطور دقیق شناخته نشده که چرا سلولهای نورونی در این بیماری دچار تخریب میشوند، اما تحقیقات اثر برخی سموم را در این زمینه دخیل دانسته است.
وی افزود: همچنین بر اساس تحقیقات استرس هم در این زمینه دخیل بوده و ژنتیک هم تا حدی اثرگذار است، اما هنوز علت قطعی در این زمینه وجود ندارد.
محمدی با اشاره به بروز این بیماری از ۵۰ سالگی به بعد گفت: ابتلا به این بیماری قبل از ۴۰ سالگی غیرمعمول است و قبل از ۲۰ سالگی به ندرت رخ میدهد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه پارکینسون را یک بیماری پیش رونده عنوان کرد و افزود: متاسفانه در صورت ابتلا به بیماری، درمانی برای توقف آن وجود ندارد و تنها با مصرف دارو میتوان علائم آن را بهبود بخشید.
محمدی موفقیت در کنترل مناسب علائم بیماری را منوط به تشخیص زودهنگام آن دانست و افزود: بطور معمول بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری هستند بهتر به درمان پاسخ میدهند.
وی خاطرنشان کرد: در بیماری پارکینسون داروهایی از دسته تولید کنننده دوپامین تجویز میشود که تنها میتوانند علائم بیماری را کنترل کنند.
محمدی گفت: با مصرف این داروها عملا علائم بیماری کنترل شده و فرد بیمار میتواند زندگی طبیعی داشته باشد.
این متخصص مغز و اعصاب از تمام افراد بالای ۵۰ سال خواست که به محض مشاهده علائم این بیماری از جمله کند شدن حرکات و لغزش دست ها حتما به پزشک مراجعه کنند.