به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلثدی نیوز تا به حال عفونتهای همزمان با هر دو ویروس آنفلوانزا و کرونا نادر بوده است، زیرا در فصل گذشته آنفلوانزا شیوع این بیماری خفیف بود، اما اکنون ممکن است افزایش شدیدی در عفونتهای همراه آنفلوانزا و کرونا رخ دهد.
کارشناسان میگویند فصل فعلی آنفلوانزا ظاهرا شدید است و میزان عفونتهای کرونا یا کووید نیز در حال افزایش است، بنابراین امکان عفونت همزمان آنها بالا میرود. بنابراین اگر پزشکان در بخش اورژانس تشخیص آنفلوانزا را در فردی بدهند، باید دچار بودن همزمان او به کرونا را باید مد نظر قرار دهند.
گرچه فصل قبلی آنفلوانزا (۲۰۲۱- ۲۰۲۲) در آمریکا خفیف بود، برخی از کودکان هم آنفلوانزا و هم کووید-۱۹ گرفتند. در میان کودکان دچار عفونت همزمان با هر دو ویروس که بستری شده بودند، بسیاری از آنها به شدت بیمار بودند و برخی درگذشتند.
دادههای مقدماتی نشان میدهند که ۶ درصد از کودکان بستریشده به علت آنفلوانزا در فاصله اول اکتبر ۲۰۲۱ تا ۲۰ آوریل ۲۰۲۲ کووید هم داشتند.
در مجموع ۴۴ مرگ ناشی از آنفلوانزا در کودکان گزارش شد که هفت موردشان (۱۶ درصد) دچار کووید هم بودند. پژوهشگران همچنین یادآور شدند که درصد بالاتری از کودکان دارای عفونتهای همزمان نسبت به کودانی که فقط عفونت آنفلوانزا داشتند، به حمایت تنفسی یا تهویهای (با دستگاه تنفس مصنوعی) نیاز پیدا کردند.
بیش از ۸۰ درصد از کودکانی که عفونت همزمان داشتند، واکسن آنفلوانزا نزده بودند و در مجموع ۵۳ درصد این کودکان داروی ضد ویروس آنفلوانزا دریافت کردند.
در میان هفت بیمار دارای عفونت همزمان دو ویروس که فوت کردند، هیچکدام به طور کامل در برابر آنفلوانزا واکسینه نشده بودند و فقط یکی از آنها داروهای ضد ویروس آنفلوانزا دریافت کرده بودند. اطلاعات درباره وضعیت واکسیناسیون و درمان برای کرونا در این بیماران در دست نیست.
توصیه مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا (CDC این است که کودکان هر دو واکسن آنفلوانزا و کرونا را از شش ماه به بعد دریافت کنند. توصیه این سازمان همچنین این است که کودکان این ویروسها در محیط در حال چرخش هستند، ماسک بزنند. همچنین استفاده از داروهای ضدویروسی برای آنفلوانزا در کودکان مهم است، به خصوص که این داروها تا در مبارزه با کووید هم موثر هستند.
واکسیناسیون کودکان بر ضد ویروسهای آنفلوانزا و کرونا هم ضروری است، به خصوص در کودکانی که با احتمال بیشتری ممکن است دچار عوارض عفونت با این ویروسها شوند، از جمله کودکانی که چاق هستد یا دچار بیماریهای مزمنی مانند آسم، دیابت نوع دو یا هر بیماری خودایمنی هستند.