به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلثدی نیوز پژوهشهای قبلی نشان دادهاند که هنگامی که شخص چاق است، التهاب مزمن در بافت چربی آغاز میشود و به اندامها و سیستمها در سراسر بدن انتشار مییابد. این التهاب ممکن است جذب اسیدهای چرب از خون به درون بافتهای بدن را مختل کند.
اسیدهای چرب واحدهای ساختمانی برای چربیها از جمله چربیهای درون شیر مادر هستند که برای تغذیه نوزاد در حال رشد لازم هستند.
بررسیها نشان دادهاند که رابطه محکمی میان اسیدهای چربی که میخوریم و اسیدهای چرب درون خونمان وجود دارد، اگر شخصی مقدار زیادی ماهی آزاد یا سالمون بخورد، مقدار بیشتری اسید چرب اومگا-۳ در خون او پیدا میکنید. در مقابل اگر مقدار زیادی همبرگر بخورید، مقدار زیادتری چربیهای اشباعشده در خونتان وجود خواهد داشت.
بررسی که در دانشگاه ایالتی پن در آمریکا انجام شد، برای نخستین بار نشان داد اسیدهای چرب خون در شیر مادر هم یافت میشوند.
یافتههای این پژوهشگران نشان داد که در زنانی که به طور انحصاری نوزادانشان را با شیر خودشان تغذیه میکنند، این رابطه بسیار قوی است. اغلب اسیدهای چربی که در خون ظاهر شده بودند، در شیر مادر هم حضور داشتند.
اما در زنانی که دچار التهاب مزمن بودند و شیر به اندازه کافی تولید نمیکردند، این رابطه تقریبا وجود نداشت.
این پژوهشگران میگویند شواهدی قوی وجود دارد که در زنان دچار التهاب مزمن اسیدهای چرب نمیتوانند وارد غدد پستانی شوند.
پژوهشگران در این بررسی ۲۳ مادر را با وجود تلاشها برای تحریک از طریق خالی کردن مکرر پستان شیر چندانی تولید نمیکردند، ۲۰ مادر را که تولید شیر در حد متوسط داشتند و یک گروه شاهد شامل ۱۸ مادر که نوزادانشان را به طور انحصاری با شیر خودشان تغذیه میکردند، مورد مقایسه قرار دادند.
با اینکه میزان اسیدهای چرب در شیر و خون در زنان گروه شاهد رابطهای قوی با هم داشتند، در زنان با تولید در متوسط یا بسیار کم شیر این رابطه وجود نداشت.
آلیسون گرناند، استادیار علوم تغذیهای در دانشگاه پن و یکی از این پژوهشگران گفت: «تغذیه نوزاد با شیر مادر منافع بیشمار هم برای مادر و هم برای کودک دارد، از جمله خطر کمتر بیماریهای مزمن برای مادر و خطر کمتر عفونت برای نوزاد.»
«یافتههای این پژوهش به ما کمک میکند که دریابیم در مادران دارای وزن بالا چه اتفاقی رخ میدهد که مانع تولید شیر به حد کافی میشود و به این ترتیب ممکن است راه برای مداخلات یا درمانهایی گشوده شود که به مادران بیشتری امکان میدهند نوزادانشان را شیر خودشان تغذیه کنند.»
توصیه سازمانهای بهداشتی تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول عمر نوزاد است. اما بسیاری از مادران به دلایل گوناگون از جمله فشار کاری یا نبود حمایت اجتماعی نمیتوانند این کار را انجام دهند.