امسال برای سومین سال متوالی است که اهالی محله آبشار با بارش برف و خواب زمستانی خاک، هسته‌های میوه‌هایشان را در جنگل چیتگر می‌کارند. قرار قشنگ و آینده‌سازی که با جمع‌آوری هسته‌های میوه از زباله‌های خانگی‌ اهالی آغاز شده و به کاشته شدن این هسته‌ها در دل جنگل و بوستان‌های منطقه ختم می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، «سیده زهرا طالبیان»، مدیر سرای محله آبشار، درباره ایجاد باغ از هسته‌های دورریز میوه در منطقه ٢٢ می‌گوید: «این کار برای محیط‌زیست خوب است، اما باید مستمر و همراه با فرهنگسازی باشد. در کنار آن باید خودمان هم الگویی برای دیگران باشیم و این ایده‌ها را اجرا کنیم. با آموزش‌های ما اهالی حتی زباله‌های‌تر خود را به کمپوست تبدیل می‌کنند. همچنین در مدت یک سال هسته‌های میوه‌های مصرفی‌شان را جمع‌ می‌کنند و به سرای محله تحویل می‌دهند تا در زمان مقرر در زمین کاشته و تبدیل به نهال‌های میوه‌های مثمر و غیرمثمر شود.»

حدود یک تا ۳ سال زمان می‌خواهد تا این هسته‌ها به نهال تبدیل شوند و البته نیاز به مراقبت و آبیاری به‌موقع دارند. اغلب هسته‌هایی که سال‌های گذشته کاشته شده، جوانه زده‌ و به نهال‌های کوچک و زیبایی تبدیل شده‌اند. طالبیان می‌گوید: «با کاشت این هسته‌ها و تلاش برای آبیاری و محافظت از آنها برای تبدیل شدن به یک درخت، احساس تعلق بین شهروندان بیدار می‌شود و از منظر محیط‌زیستی هم این هسته‌ها از میوه‌های مصرفی که دور ریخته می‌شوند، جمع‌آوری و کاشته می‌شوند. به عبارتی، دوباره به چرخه و طبیعت بازگردانده شده‌اند. این حرکت، باعث کاهش تولید پسماند و سرزندگی طبیعت می‌شود. از سوی دیگر، با این اقدام، مواد مغذی برای پرندگان و حیوانات که در این محدوده زندگی می‌کنند، تولید می‌شود.»