همشهری آنلاین - ابوذر چهل امیرانی: از آنجا که یکی از اهداف مدیریت شهری، کاهش معضلات و ایجاد امکانات رفاهی و خدماتی برای گروههای آسیبپذیر است، ماه گذشته به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س)، مرکز توانمندسازی کوثر باحضور شهردار تهران باهدف اشتغالزایی برای ۲۰۰زن سرپرست خانوار در منطقه۱۷ راهاندازی شد. در دهه فجر انقلاب هم، نخستین مرکز آموزش، توانمندسازی و اشتغال باعنوان «پویش شهر» در این منطقه افتتاح شد تا معلولان و افرادی که از توان جسمی کمتری برخوردارند، تحت آموزش قرار گرفته و ضمن توانمندسازی، برای آنها اشتغالآفرینی شود.
در مراسمی که به همین منظور برگزار شد، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهر تهران اعلام کرد در سالهای گذشته فقط ۲مرکز برای تقویت صاحبان کسب و کار در پایتخت افتتاح شده بود، اما در کمتر از یکسال شاهد راهاندازی ۱۸مرکز هستیم.
«احمد احمدیصدر» با بیان اینکه این کار جزء مصوبات شهرداری نبوده، گفت: «این اقدامها را با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری انجام دادیم، چرا که ایشان دغدغه مردم را دارند.»
یکی از فعالیتهای شهرداری تهران در دوره جدید، افتتاح مراکز مختلف در روزهای شنبه است که از آن بهعنوان «شنبههای امید و افتخار» یاد میشود. براین اساس و بهگفته احمدیصدر، قرار است در یکی از شنبههای امید و افتخار، حدود ۲۰مرکز آموزش و توانمندسازی بهصورت همزمان در مناطق مختلف افتتاح شود که منطقه۱۷ از جمله آنهاست.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به این سئوال که آیا این مرکز تا زمان افتتاح رسمی مراکز آموزش و توانمندسازی پایتخت مورد استفاده معلولان منطقه۱۷ قرار خواهد گرفت یا خیر، گفت: «نگاه مدیریت شهری و انقلابی این است که مردم را لنگ افتتاح نگذارد و مرکزی راه بیفتد تا مردم درگیر کار شوند و بعداً افتتاح شود. لذا نباید اسیر ربانهای افتتاح برای رسمیت بخشیدن به این مرکز شویم. بههمین دلیل از شهردار انقلابی منطقه که دغدغه مردم را دارند، دعوت میکنیم تا این مرکز را افتتاح کنند. باید هرطور میتوانیم به مردم کمک کنیم و خدمات ارائه دهیم تا بعدها حدود ۱۷ تا ۱۸مرکز بهدست شهردار تهران افتتاح شود.»
احمدیصدر ادامه داد: «بنابراین اگر شهرداری منطقه۱۷ میتواند مرکزی راه بیندازد و مردم را وارد میدان کند، مناطق دیگر هم میتوانند این کار را انجام دهند. امیدواریم کلانشهرهای دیگر هم از این کار الگو بگیرند تا در رفع مشکلات خانوادهها کمک کوچکی کرده باشیم و گرهای از مشکلات مردم باز کنیم.»
وی به ظرفیت معلولان اشاره کرد و گفت: «کسانی در بین معلولان وجود دارند که قدرتهای بسیار بالایی دارند و خداوند محدودیت آنها را به این طریق جبران کرده است. اینجا هم بهعنوان اولین مرکز کمک در حوزه اشتغال و کارآفرینی برای افراد کمتوان جسمی آغاز بهکار کرده و توفیقی برای این منطقه ثبت کرده است. امیدواریم کمک شود تا چنین مراکزی برای توسعه بازار فروش معلولان در سایر نقاط تهران نیز ایجاد شود.»
احمدیصدر با قدردانی از تلاش مسئولان منطقه برای راهاندازی این مرکز گفت: «شهردار جهادی، انقلابی و مردمی منطقه، نگاه بسیار مثبت و متعالی نسبت به مسئله مردم دارند. او این مدل کار میکند و وسط میدان میرود. بهدنبال رفع گرفتاری مردم و جامعه کمبرخوردار و معلولان است تا گرهای از گرههای مردم باز شود. به هر حال، اگر گرههای مردم را باز کنید، خدا گرههای بزرگتر را باز میکند.»
او ادامه داد: «ما به مردم بدهکار هستیم، بهویژه اینکه تا قیامت بدهکار خانوادههای شهدا هستیم.»
منطقه۱۷ نیاز به چنین مرکزی داشت
شهردار منطقه۱۷ در این مراسم گفت: «بند اول سیاستهای کلی اشتغال که مقام معظم رهبری ابلاغ کردهاند، درخصوص ترویج و توسعه اشتغال و کارآفرینی است. از سال۱۳۸۹ به بعد محور همه نامگذاری شعارهای سال هم بر پایه اشتغال، کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی بوده است. پایه و اساس اقتصاد مقاومتی نیز براساس تعریف مقام معظم رهبری، کارآفرینی است.»
«رضا شنگی» ادامه داد: «اقدام موثری که امروز در منطقه۱۷ شاهد آن هستیم، با رویکرد مقاممعظمرهبری و پایه آن، کارآفرینی، تولید و اشتغال با محوریت معلولان است.»
وی با اشاره به اینکه مرمت و نوسازی این مجموعه از ماههای گذشته شروع شده است، گفت: «این مرکز دارای ۳۲باب غرفه محصول باعنوان «از مزرعه تا سفره» است. براین اساس، مجموعه دستآفرین به مساحت ۵۰۰متر مربع آماده شده که امروز رونمایی مقدماتی از آن انجام و مقدمات کار فراهم شد تا در شنبههای امید و افتخار باحضور شهردار تهران به بهرهبرداری کامل برسد.»
در ادامه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه گفت: «منطقه۱۷ نیاز به چنین فضایی داشت، بهخصوص که علیرغم تقدیم ۴هزار شهید در دوران دفاع مقدس، از سرانههای پایینی برخوردار است و بهنوعی منطقه محروم محسوب میشود.»